Ak patríte k tým, čo už sa od júna nevedia dočkať vyprážaného kapra so šalátom plným majonézy, tak to úplne schvaľujeme. Raz v roku na Vianoce, prečo nie? Pokiaľ však tejto tradícii príliš neholdujete, určite oceníte našu zdravšiu alternatívu štedrovečernej večere. Pri stole si pravdepodobne nikto ani nevšimne, že tak trochu podvádzate a navyše si po večeri užijete viac rozprávok ako zvyšní stolujúci. Nebudete si totiž potrebovať hodiť akútneho šlofíka.
1 porcia obsahuje
- 974 kcal
- 109 g sacharidov
- 26 g tukov
- 74 g bielkovín
Na 2 porcie
- 600 g baby zemiakov
- 100 g mrkvy
- 70 g sterilizovanej kukurice
- 70 g sterilizovaného hrášku
- 40 g sterilizovaných uhoriek
- 1/2 šťava z citróna
- 20 g plnotučnej horčice
- 80 g bieleho jogurtu
- soľ
- čierne korenie
- 400 g lososa
- 15 g špaldovej múky
- 1 vajce
- 50 g kukuričných lupienkov
Postup
-
Začneme s prípravou zemiakového šalátu. Zemiaky v šupke spoločne s mrkvou uvaríme do mäkka. Potom necháme vychladnúť a nakrájame na požadované tvary. Rovnako tak spracujeme uhorky.
-
Kukuricu aj hrášok zlejeme a prepláchneme vodou.
-
Všetko dáme do jednej veľkej misy, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme horčicu a biely jogurt. Dôkladne premiešame a dáme do chladničky.
-
Nasledovať bude príprava lososa. Rúru predhrejeme na 150 °C.
-
Filety umyjeme a osušíme.
-
Pripravíme si trojobal – do jednej misy dáme múku, do druhej rozklepneme vajcia a do tretej nasypeme rozdrvené kukuričné lupienky.
-
Lososa postupne obalíme v trojobale a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
-
Pečieme zhruba 15 minút.
-
Dobrú chuť a pohodové Vianoce!