Chceš raňajky, dezert alebo desiatu, čo ťa dokonale zasýti, dodá vlákninu 🫄🏼, bude ultra jednoduchá na prípravu a perfektne zaženie chuť na sladké? Vyskúšaj tento zdravý pohár s karamelizovanými jabĺčkami, ktorý dokonale naladí na jeseň.
Tešiť sa môžeš na ľahko chrumkavý základ, ktorý perfektne vyladí jemná chuť vanilky v jogurtovej vrstve a všetko zakončí šťavnaté ovocie s lahodnou karamelovou omáčkou. Tak čo? Tiež sa ti tak zbiehajú sliny? Tak rýchlo do kuchyne pripraviť si túto dobrôtku! 🤤
1 porcia obsahuje
- 442 kcal
- 64 g sacharidov
- 8 g tukov
- 32 g bielkovín
Na 1 porciu
- 40 g ovsených vločiek
- 1 čajová lyžička javorového sirupu
- 70 g vody
- 140 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 15 g vanilkového proteínu
- 150 g jabĺk
- 1 čajová lyžička low sugar prebiotic toppingu - slaný karamel
- 1 štipka škorice
- 1 čajová lyžička konopného semienka
- 1 kvapka vody
Postup
-
Jablko nakrájaj na kocky a v hrnci zmiešaj s troškou vody, javorovým sirupom a štipkou škorice. Prikry pokrievkou a nechaj dusiť na miernom ohni, kým jablká nezmäknú, asi 5‑10 minút. -
Medzitým zalej horúcou vodou ovsené vločky a primiešaj lyžičku karamelového sirupu. Každé vločky budú potrebovať iné množstvo vody, tak prilievaj postupne a kontroluj ich podľa konzistencie na videu. Nechaj chvíľu odstáť.
-
V ďalšej miske zmiešaj jogurt s proteínom.
-
Teraz už prichádza na rad vrstvenie:
1.vrstva – vločky
2.vrstva – jogurt s proteínom
3.vrstva – karamelizované jablká.
-
Všetko ešte zasyp konopnými semienkami a vychutnávaj hneď alebo nechaj vychladiť v chladničke.
Tak dobrú chuť!