Jednoduchý a nenáročný dezert pre maškrtné jazýčky. Vyber si, ktorá chuť ti je najbližšia alebo skús rovno všetky! Pozvi svojich priateľov a vychutnajte si spoločne zdravšiu verziu známeho mousse.
1 porcia obsahuje
- 372 kcal
- 19,6 g sacharidov
- 20,5 g tukov
- 23,8 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g kokosového mlieka
- 70 g Vilgain extra jam – jahoda
- 20 ml javorového sirupu
- 200 g kokosového mlieka
- 100 g polotučného tvarohu
- 20 g kokosového cukru
- 60 g arašidového masla
- 150 g skyru
- 60 g čokopecičiek
- 1 avokádo
- 1 čajová lyžička kakaa
- 20 ml kokosového mlieka
- 30 g čokoládového proteínu
Postup
-
Kokosové mlieko dáme na noc do chladničky, aby sa nám oddelila tuhá časť od tekutého mlieka.
Jahodová pena:
Z vychladeného kokosového mlieka oddelíme tuhú časť a preložíme do misy. K tuhej časti môžeme priliať aj trochu tekutého kokosového mlieka.
Tuhú časť kokosového mlieka vyšľaháme.
Do vyšľahaného kokosového mlieka pridáme jahodový džem a javorový sirup. Spoločne premiešame.
Jahodovú penu preložíme do dvoch pohárov a necháme aspoň 2 hodiny odležať v chladničke.
-
Arašidová pena:
Z vychladeného kokosového mlieka oddelíme tuhú časť a preložíme do misy. K tuhej časti môžeme priliať aj trochu tekutého kokosového mlieka.
Tuhú časť kokosového mlieka vyšľaháme.
Pridáme tvaroh, kokosový cukor a arašidové maslo. Spoločne vyšľaháme.
Arašidovú penu preložíme do dvoch pohárov a necháme aspoň 2 hodiny odležať v chladničke.
-
Čokoládová pena:
Čokopecičky necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli.
Zrelé avokádo ošúpeme a preložíme do mixéra spoločne so skyrom, kakaom, proteínom, kokosovým mliekom a rozpustenou čokoládou.
Rozmixujeme do jemnej peny.
Čokoládovú penu preložíme do dvoch pohárov a necháme aspoň 2 hodiny odležať v chladničke.
-
Dobrú chuť!