Sušienky s jablkami, teda príchuť jablkový koláč. Spojenie škorice, vanilky a výraznej chuti nášho prepusteného masla je naozaj vynikajúca kombinácia. Sušienky sú tiež obalené v cukre so škoricou a perfektne chrumkavé. Stačí ich položiť napríklad pred návštevu a určite nezostane ani jedna.
1 porcia obsahuje
- 135 kcal
- 18,5 g sacharidov
- 5,9 g tukov
- 1,4 g bielkovín
Na 20 porcií
- 150 g jabĺk
- 35 g ghee
- 70 g trstinového cukru
- 2 čajové lyžičky škorice
- 1/2 čajové lyžičky mletej vanilky
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 4 lyžice vody
- 250 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 80 g ghee
- 75 g trstinového cukru
- mletá vanilka
- vajce
- 2 čajové lyžičky škorice
- 25 g trstinového cukru
Postup
-
Najskôr ošúpeme jablká a nakrájame ich na malé kocočky. -
Na panvici ich na masle udusíme s vanilkou, cukrom a škoricou.
-
Keď už budú jablká mäkké, pridáme škrob s vodou a zamiešame do jabĺk. Premiešame na miernom ohni a odstavíme.
-
Pripravíme si cesto na sušienky. Všetky suroviny spolu dobre rukou premiesime. Tvoríme menšie guľky a obalíme ich v cukre so škoricou.
-
Do každej guľky vtlačíme palcom jamku. Jablkovú zmes rovnomerne rozdelíme na každú sušienku. Pečieme na 180 °C 15‑20 minút.
-
Tak dobrú chuť!