Ak je sushi tvoje obľúbené jedlo a zároveň ťa v kuchyni baví trochu experimentovať, tento recept bude pre teba ako stvorený. Inšpirovali sme sa japonskou klasikou a pripravili v podstate sushi ryžový nákyp z lososa s dokonalou sweet chilli omáčkou, čo perfektne sadne ako jednoduchá rýchla večera ideálna teplá aj studená. Tak čo na to hovoríš? 🍣
1 porcia obsahuje
- 450 kcal
- 48 g sacharidov
- 15 g tukov
- 25 g bielkovín
Na 4 porcie
- 200 g jazmínovej ryže
- 400 g lososa
- 1 štipka himalájskej soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 50 g sweet chilli omáčky
- 1 štipka sušeného cesnaku
- 10 g riasy nori
- 80 g avokáda
- 100 g uhorky
- 1 lyžica majonézy light
- 1 čajová lyžička sweet chilli omáčky
- 30 g nakladaného zázvoru
Postup
-
Najprv si uvar ryžu, ktorú osoľ a môžeš (no nemusíš) pridať lyžicu ryžového octu. -
V miske obaľ lososa nakrájaného na kocky vo sweet chilli omáčke.
-
Počas marinovania lososa predhrej rúru na 200 °C.
-
Vezmi zapekaciu misku a na dno rozprestri uvarenú ryžu, na ňu polož plátky riasy nori. Na riasu navrstvi lososa vo sweet chilli omáčke a všetko ešte osoľ, okoreň čiernym korením a posyp sušeným cesnakom. Daj piecť do rúry na cca 8 minút.
-
Po upečení navrch pridaj nakrájané avokádo, uhorku, nakladaný zázvor a všetko polej majonézou so sweet chilli omáčkou.
-
Dobrú chuť!