Milovníci sushi, pozor! Máme pre vás jednoduchší variant japonskej pochúťky, ktorá vám ušetrí podráždené nervy pri rolovaní. Navyše si na nej pochutí aj ten, kto nedokáže zjesť surovú rybu. Táto verzia je totiž zapečená. S lososom naloženým v epesnej marináde, s avokádom a krémovou sushi mayo. Kto tiež vyskúša? Dajte nám vedieť na Instagrame s označením @viglainrecepty! 🍣
1 porcia obsahuje
- 104 kcal
- 12,4 g sacharidov
- 3 g tukov
- 6,6 g bielkovín
Na 14 porcií
- 200 g sushi ryže
- 300 g lososa
- 3 riasy nori
- 1/2 avokáda
- čierny sezam
- sushi mayo
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica amino omáčky
- 1 čajová lyžička Vilgain medu medovicového
- čili
- sladká paprika
- sušený cesnak
- sušená cibuľa
- oregano
Postup
-
Ryžu uvaríme podľa návodu. -
Lososa zbavíme kože, nakrájame na kocky a marinujeme aspoň polhodinu v marináde, na ktorú zmiešame olivový olej, amino omáčku, med, čili, sladkú papriku, sušený cesnak, sušenú cibuľu a oregano.
-
Nori riasu rozstrihneme na 4 rovnako veľké kusy a nanesieme na ňu ryžu.
-
Riasu naplnenú ryžou vložíme do pekáča na muffiny. Potom riasy naplníme kúskami lososa a dáme zapiecť do rúry na 170 °C na 15 minút.
-
Keď sú sushi muffiny hotové, pokvapkáme ich majonézou na sushi, pridáme nakrájané avokádo a nakoniec ich posypeme čiernym sezamom.
-
Podávame s kvalitnou sójovou omáčkou.
Dobrú chuť.