Pšenový nákyp

50 min.
36 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Pšenový nákyp

Čo takto si pripomenúť obľúbený, teraz už možno trochu zabudnutý, pšenový nákyp. Pridáme jablká, jahody a z pôvodne skromného jedla je hneď luxusný dezert. A na proteín sme samozrejme tiež nezabudli.

Presvedčte sa sami.

1 porcia obsahuje 1 miska nákypu

  • 321 kcal
  • 32 g sacharidov
  • 13,5 g tukov
  • 18 g bielkovín

Na 4 porcie

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 170 °C.

  2. Pšeno zalejeme horúcou vodou, posypeme soľou a povaríme 4 minúty. Zlejeme ho a prilejeme mlieko a mletú vanilku. Varíme 15 minút. Do hotovej kaše prisypeme škoricu a pridáme mandľové maslo. Necháme vychladnúť.

  3. Medzitým si oddelíme žĺtky od bielkov. So žĺtkom vyšľaháme 40 g erytritolu do hustej svetlej peny, vmiešame do vychladnutej kaše a prisypeme vanilkový proteín.

  4. Bielky vyšľaháme do tuha so zvyškom erytritolu (20 g). Polovicu vyšľahaného snehu vmiešame do vychladnutej kaše. Zapekacie misky alebo misu nasprejujeme avokádovým olejom v spreji a rovnomerne rozprestrieme vychladnutú pšeničnú kašu.

  5. Potom navrstvíme ovocie – nahrubo nastrúhané jablká spolu s plátkami jahôd. Nakoniec pridáme zvyšný sneh. Pečieme cca 25‑30 min v strede rúry.

    Dobrú chuť. Pšenový nákyp

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
36 Páči sa mi Uložiť recept

Použité produkty v recepte

  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______