Pšenový nákyp

Aneta
Aneta Pohořelická
50 min.
26 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Pšenový nákyp

Čo takto si pripomenúť obľúbený, teraz už možno trochu zabudnutý, pšenový nákyp. Pridáme jablká, jahody a z pôvodne skromného jedla je hneď luxusný dezert. A na proteín sme samozrejme tiež nezabudli.

Presvedčte sa sami.

1 porcia obsahuje 1 miska nákypu

  • 321 kcal
  • 32 g sacharidov
  • 13,5 g tukov
  • 18 g bielkovín

Na 4 porcie

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 170 °C.

  2. Pšeno zalejeme horúcou vodou, posypeme soľou a povaríme 4 minúty. Zlejeme ho a prilejeme mlieko a mletú vanilku. Varíme 15 minút. Do hotovej kaše prisypeme škoricu a pridáme mandľové maslo. Necháme vychladnúť.

  3. Medzitým si oddelíme žĺtky od bielkov. So žĺtkom vyšľaháme 40 g erytritolu do hustej svetlej peny, vmiešame do vychladnutej kaše a prisypeme vanilkový proteín.

  4. Bielky vyšľaháme do tuha so zvyškom erytritolu (20 g). Polovicu vyšľahaného snehu vmiešame do vychladnutej kaše. Zapekacie misky alebo misu nasprejujeme avokádovým olejom v spreji a rovnomerne rozprestrieme vychladnutú pšeničnú kašu.

  5. Potom navrstvíme ovocie – nahrubo nastrúhané jablká spolu s plátkami jahôd. Nakoniec pridáme zvyšný sneh. Pečieme cca 25‑30 min v strede rúry.

    Dobrú chuť. Pšenový nákyp

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
26 Páči sa mi Uložiť recept