Čo takto si pripomenúť obľúbený, teraz už možno trochu zabudnutý, pšenový nákyp. Pridáme jablká, jahody a z pôvodne skromného jedla je hneď luxusný dezert. A na proteín sme samozrejme tiež nezabudli.
Presvedčte sa sami.
1 porcia obsahuje
- 321 kcal
- 32 g sacharidov
- 13,5 g tukov
- 18 g bielkovín
Na 4 porcie
- 100 g pšena
- 350 ml mlieka
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
- 1 čajová lyžička škorice
- 30 g mandľového masla
- 30 g vanilkového proteínu
- 60 g erythritolu
- 3 vajcia
- 150 g jahôd
- 150 g jabĺk
- 6 ml avokádového oleja
- 1/2 čajové lyžičky himalájskej soli
Postup
-
Predhrejeme si rúru na 170 °C.
-
Pšeno zalejeme horúcou vodou, posypeme soľou a povaríme 4 minúty. Zlejeme ho a prilejeme mlieko a mletú vanilku. Varíme 15 minút. Do hotovej kaše prisypeme škoricu a pridáme mandľové maslo. Necháme vychladnúť.
-
Medzitým si oddelíme žĺtky od bielkov. So žĺtkom vyšľaháme 40 g erytritolu do hustej svetlej peny, vmiešame do vychladnutej kaše a prisypeme vanilkový proteín.
-
Bielky vyšľaháme do tuha so zvyškom erytritolu (20 g). Polovicu vyšľahaného snehu vmiešame do vychladnutej kaše. Zapekacie misky alebo misu nasprejujeme avokádovým olejom v spreji a rovnomerne rozprestrieme vychladnutú pšeničnú kašu.
-
Potom navrstvíme ovocie – nahrubo nastrúhané jablká spolu s plátkami jahôd. Nakoniec pridáme zvyšný sneh. Pečieme cca 25‑30 min v strede rúry.
Dobrú chuť.