Ak si ešte neskúšal/a klasické sushi a trochu sa toho aj bojíš tak tu máš jeden skvelý tip. Bez surového masa a rovno použiješ tuniaka alebo lososa vo vlastnej šťave.
Tiež tu nie je použitá žiadna riasa, ale ak by niekto chcel určite nie je problém ju pridať aj do vnútra guľky či do ryže.
1 porcia obsahuje
- 574,7 kcal
- 63,6 g sacharidov
- 24,5 g tukov
- 21,5 g bielkovín
Na 4 porcie
- 300 g sushi ryže
- 1 čajová lyžička himalájskej soli
- 1/2 balenie filiet z lososa
- 1 balenie tuniaka vo vlastnej šťave
- 1,5 avokáda
- 40 g čierneho sezamu
- 40 g sezamu
- sójová omáčka
- sushi mayo
Postup
-
Ryžu na sushi premyjeme, dáme do hrnca so soľou, zalejeme vodou 1cm nad ryžu a nechame dusiť približne 15‑20 minut. Po uvarení premiešame a necháme chvíľu vychladiť.
-
Pripravíme si avokado - nakrájame ho na menšie kocky. A môžeme tvoriť guľky. Na fóliu si dáme 2 lyžice ryže a lyžicou jemne utlačíme na placku. Na to dáme avokado a tuniaka/lososa.
-
Za pomoci fólie vytvoríme guľku. Najprv spojíme pravú a ľavú stranu potom zase kraje a zatočíme. Môžeme nechať chvíľu vychladiť v chladničke alebo rovno konzumovať.
-
Guľky potom obalíme v sezame (zmiešame spolu čierny aj biely). Na koniec polejeme sójovou omáčkou.
Dobrú chuť!