Wolfberry Agar - prírodný polysacharid ako zahusťovadlo na dezerty a pudingy
Wolfberry Agar, inak tiež agar‑agar je prírodný polysacharid s vysokou želírujúcou schopnosťou, ktorý sa vyrába z červených morských rias rodov Floridae a Gelidium. Je priehľadný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvárať tzv. vysoké vrstvy želé, ktoré pri krájaní skvele držia tvar. Výrobky obsahujúce agar sú preto vhodné na domácu prípravu extra vysoké vrstvy želé na torty a zákusky. Vyskúšaj ho napríklad na mrazené dezerty, želé, alebo pudingy, pokiaľ máš radšej niečo slané, môžeš agar použiť na výrobu aspiku, akurát namiesto cukru vmiešaš do 300 ml vody 1/2 čajovej lyžičky soli.
Wolfberry Agar v bodoch:
- prírodný polysacharid vyrábaný z červených rias
- zdravá náhrada želatíny
- priehľadný, bez zápachu a bez chuti
- drží tvar pri krájaní
- vhodný na torty, zákusky, aj na aspik
Balenie: 30 g
100 g | |
Energetická hodnota | 720 kJ / 172 kcal |
Tuky | <0,1 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 0,4 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 86 g |
Bielkoviny | <0,1 g |
Soľ max (natural produkt) | 0,04 g |
Ingrediencie
Agar‑agar (E406 100%). Hustota 900. Agar je polysacharid získaný z morských rias.
Odporúčania výrobcu
- 5 g agaru na 300 ml vody a 25 – 50 g cukru.
- Zmiešajte, nechajte 10 minút odstáť, potom varte 15 minút.
Upozornenie
- Potravina.
- Skladujte na chladnom a suchom mieste.
- Chráňte pred priamym slnečným svetlom a teplom.
Obľúbené alternatívy
Inšpiruj sa receptami s týmto produktom
Súvisiace produkty
Ostatní tiež nakúpili
Recenzie
4,6
10 hodnotení
Dotazy
1
zodpovedaný otázku