Kokosová panna cotta s jablkom, hruškou a orechmi

Kristýna Martínková
Kristýna Martínková
30 min.
5 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Kokosová panna cotta s jablkom, hruškou a orechmi

Panna cotta je svieži ľahký dezert, ktorý je jednoduchý a veľmi rýchlo hotový. Doplňte ho o esenciu jesene. Sladká chuť jabĺk, hrušiek a škorice vám spríjemní chladné a sychravé dni.

1 porcia obsahuje 1 formička panna cotty

  • 527 kcal
  • 39 g sacharidov
  • 40 g tukov
  • 5 g bielkovín

Na 3 porcie

Postup

  1. Kokosová panna cotta s jablkom, hruškou a orechmi Do menšieho hrnca dajte kokosové mlieko, vanilku, panelu, agar a nechajte cca 10 minút stáť. Potom priveďte zmes do varu a varte cca 5 minút.

  2. Menšie formičky naplňte vzniknutou zmesou (panna cottou) a dajte najlepšie cez noc stuhnúť do chladničky.

    Dvojfarebná panna cotta sa potom prirodzene vytvorí sama vďaka vode v kokosovom mlieku.

  3. Kokosová panna cotta s jablkom, hruškou a orechmi Jablká a hrušky umyte, zbavte ich jadrovníka a nakrájajte na malé kúsky. Pekanové orechy nasekajte. Na panvici rozohrejte prepustené maslo, opečte na ňom orechy. Potom pridajte jablká, hrušky, škoricu a med. Všetko chvíľu spoločne opekajte, kým nebude ovocie mäkké.

  4. Panna cottu vyklopte z formičiek, ozdobte ovocnou zmesou a podávajte.

    Dobrú chuť! Kokosová panna cotta s jablkom, hruškou a orechmi

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
5 Páči sa mi Uložiť recept