Panna cotta je svieži ľahký dezert, ktorý je jednoduchý a veľmi rýchlo hotový. Doplňte ho o esenciu jesene. Sladká chuť jabĺk, hrušiek a škorice vám spríjemní chladné a sychravé dni.
1 porcia obsahuje
- 527 kcal
- 39 g sacharidov
- 40 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 3 porcie
- 400 ml kokosového mlieka
- 1/2 čajové lyžičky mletej vanilky
- 1 čajová lyžička agaru
- 2 čajové lyžičky panely
- 2 jablká
- 2 hrušky
- 1 lyžica ghee
- 2 lyžice medu
- 1 čajová lyžička škorice
- 30 g pekanových orechov
Postup
-
Do menšieho hrnca dajte kokosové mlieko, vanilku, panelu, agar a nechajte cca 10 minút stáť. Potom priveďte zmes do varu a varte cca 5 minút. -
Menšie formičky naplňte vzniknutou zmesou (panna cottou) a dajte najlepšie cez noc stuhnúť do chladničky.
Dvojfarebná panna cotta sa potom prirodzene vytvorí sama vďaka vode v kokosovom mlieku.
-
Jablká a hrušky umyte, zbavte ich jadrovníka a nakrájajte na malé kúsky. Pekanové orechy nasekajte. Na panvici rozohrejte prepustené maslo, opečte na ňom orechy. Potom pridajte jablká, hrušky, škoricu a med. Všetko chvíľu spoločne opekajte, kým nebude ovocie mäkké. -
Panna cottu vyklopte z formičiek, ozdobte ovocnou zmesou a podávajte.
Dobrú chuť!