Jeseň a tekvicová sezóna sú už nejaký ten piatok v plnom prúde. My však s tekvicovou náložou ešte nekončíme! Už ste skúšali tekvicový chlebíček? Tento vláčny dezert plný korenia k jesennému pečeniu neodmysliteľne patrí a nemal by uniknúť ani vašej pozornosti.
Čím iným si spríjemniť tieto sychravé dni ako skvelým dezertom, že? Tak hurá naň!
1 porcia obsahuje
- 120 kcal
- 10 g sacharidov
- 6 g tukov
- 5,5 g bielkovín
Na 12 porcií
- 200 g tekvicového pyré
- 150 ml kefíru
- 1 vajce
- 30 g ghee
- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 30 g vanilkového proteínu
- 30 g Vilgain Erythritol & Stévie
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 2 čajové lyžičky škorice
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
- štipka soli
- 40 g pekanových orechov
Postup
-
Vo väčšej mise spolu premiešajte všetky tekuté ingrediencie, teda tekvicové pyré, kefírové mlieko, vajcia a rozpustené vychladnuté maslo. Dajte si pozor, aby vajcia s kefírom mali izbovú teplotu a cesto nezhrčkavelo. Vymiešajte dohladka a odložte bokom na neskôr. -
V ďalšej miske spolu premiešajte všetky sypké ingrediencie – múku, proteín, škoricu, mletú vanilku, štipku soli, sladidlo a prášok do pečiva.
-
Postupne potom vmiešajte všetku sypkú zmes k tekutej tak, aby vám vzniklo hladké cesto.
-
Hotové cesto nalejte do chlebíčkovej formy a zasypte vopred nasekanými pekanovými orechmi.
-
Pečte v predhriatej rúre na 180 °C cca 30 minút dozlatista.
-
Dobrú chuť!