Cuketa je pekne prešibaná. Každému dezertu dodá šťavu a uberie celý rad kalórií.
My sme jej tentoraz udelili hlavnú rolu v čokoládovom chlebíčku, kde vám spolu s tvarohovou náplňou sprostredkuje nebesky vláčny a šťavnatý zážitok. A navyše za minimum kalórií.
1 porcia obsahuje
- 112 kcal
- 9 g sacharidov
- 4 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 16 porcií
- 300 g cukety
- 100 g banánu
- 50 g jablčného pyré
- 2 vajcia
- 100 g tvarohu
- 20 g kokosového oleja
- 150 g ovsenej múky
- 30 g čokoládového proteínu
- 20 g kakaa
- 1/2 g kypriaceho prášku
- 450 g tvarohu
- 1 vajce
- 30 g vanilkového proteínu
Postup
-
Cuketu postrúhame na jemno a necháme „vypotiť sa“. Zvyšok vody z nej vyžmýkame a zlejeme.
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
V mise dohladka rozmixujeme banán, jablkové pyré (alebo celé jablká bez šupiek), vajcia, tvaroh a roztopený kokosový olej.
-
V inej nádobe zmiešame suché suroviny – ovsenú múku, proteín, kakao a kypriaci prášok.
-
Pyré prelejeme k suchým ingredienciám, pridáme cuketu a vytvoríme cesto.
-
Potom sa vrhneme na náplň, ktorú pripravíme jednoduchým zmiešaním potrebných surovín.
-
A ideme vrstviť! Na dno chlebíčkovej formy vyloženej papierom na pečenie nalejeme 1/2 cesta a rovnomerne ju rozprestrieme. Potom príde na rad náplň a nakoniec zvyšná polovica cesta.
-
Chlebíček pečieme zhruba hodinu. Na kontrolu môžeme použiť starý dobrý špajdľový test.
-
Hotové dielo zdieľame na Instagram s hashtagom #aktinrecepty.