Tekvicová torta s kokosovou šľahačkou a slaným karamelom

Michaela
Michaela Dobiášová
55 min.
10 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Tekvicová torta s kokosovou šľahačkou a slaným karamelom

Ešte predtým, ako tekvicovú sezónu definitívne vystrieda vianočné obžerstvo, poďme sa s ňou rozlúčiť vo veľkom štýle: tekvicovou tortou s kokosovou šľahačkou a slaným karamelom! A pozor, pochutnajú si aj vegáni!

1 porcia obsahuje 1 kus torty

  • 408 kcal
  • 39 g sacharidov
  • 23 g tukov
  • 5 g bielkovín

Na 8 porcií

Na krustu:
Na náplň:
Na smotanový krém:
Na slaný karamel:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Tekvicová torta s kokosovou šľahačkou a slaným karamelom Najskôr si vytvoríme krustu. V kuchynskom robotovi začneme mixovať kešu, potom pridáme zvyšok ingrediencií a mixujeme, kým nie sú datle dôkladne rozomleté a nevznikne celistvé cesto. To potom rovnomerne rozprestrieme na dno tortovej formy a stlačíme. Dáme zachladiť do chladničky.

  2. Tekvicu upečieme do mäkka, zbavíme ju semienok a rozmixujeme na pyré. Pridáme zvyšok ingrediencií na krém a mixujeme do hladkej konzistencie. Hotový krém nanesieme na krustu a necháme stuhnúť v chladničke minimálne 5 hodín.

  3. Na výrobu kokosovej šľahačky vyšľaháme smotanu so zvyšnými ingredienciami do tuha. Nanesieme na krémovú vrstvu.

  4. Nakoniec si pripravíme slaný karamel zmiešaním potrebných ingrediencií. Zalejeme s ním hotovú tortu a vychutnávame. Dobrú chuť! Tekvicová torta s kokosovou šľahačkou a slaným karamelomTekvicová torta s kokosovou šľahačkou a slaným karamelomTekvicová torta s kokosovou šľahačkou a slaným karamelom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
10 Páči sa mi Uložiť recept