Ešte predtým, ako tekvicovú sezónu definitívne vystrieda vianočné obžerstvo, poďme sa s ňou rozlúčiť vo veľkom štýle: tekvicovou tortou s kokosovou šľahačkou a slaným karamelom! A pozor, pochutnajú si aj vegáni!
1 porcia obsahuje
- 408 kcal
- 39 g sacharidov
- 23 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 8 porcií
- 120 g kešu orechov
- 150 g datlí
- 50 g kokosu
- 1/2 citrónovej kôry
- vanilkové Flavour Drops
- 550 g tekvicového pyré
- 50 g kokosového oleja
- 100 ml kokosového mlieka
- 50 ml javorového sirupu
- 1/2 šťava z citróna
- 1/2 čajové lyžičky škorice
- 1/2 čajové lyžičky muškátového orieška
- 1/2 čajové lyžičky kardamónu
- vanilkové Flavour Drops
- 50 ml javorového sirupu
- 10 g kokosového oleja
- 1/2 čajové lyžičky škorice
- 1/2 čajové lyžičky soli
Postup
-
Najskôr si vytvoríme krustu. V kuchynskom robotovi začneme mixovať kešu, potom pridáme zvyšok ingrediencií a mixujeme, kým nie sú datle dôkladne rozomleté a nevznikne celistvé cesto. To potom rovnomerne rozprestrieme na dno tortovej formy a stlačíme. Dáme zachladiť do chladničky. -
Tekvicu upečieme do mäkka, zbavíme ju semienok a rozmixujeme na pyré. Pridáme zvyšok ingrediencií na krém a mixujeme do hladkej konzistencie. Hotový krém nanesieme na krustu a necháme stuhnúť v chladničke minimálne 5 hodín.
-
Na výrobu kokosovej šľahačky vyšľaháme smotanu so zvyšnými ingredienciami do tuha. Nanesieme na krémovú vrstvu.
-
Nakoniec si pripravíme slaný karamel zmiešaním potrebných ingrediencií. Zalejeme s ním hotovú tortu a vychutnávame. Dobrú chuť!