Tekvicová roláda s tvarohom

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
45 min.
13 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Tekvicová roláda s tvarohom

Čo sa vám vybaví ako prvé, keď sa povie jeseň? Žlté lístie, burčiak, jablká, čaj… alebo tekvica? Tekvica je v kuchyni veľmi vďačnou ingredienciou. Zaobstaráte ju za pár drobných a využiť ju môžete na sladko aj na slano, môžete ju raňajkovať, obedovať či večerať. Jediný mráčik na inak jasnom tekvicovom nebi prichádza v okamihu, keď dôjde na lúpanie. Každý vie, že lúpanie tekvice je práca fyzicky náročná, vyžaduje veľa síl a občas aj nejakú tú kvapku krvi. Tekvica Hokkaido má výhodu, že sa lúpať nemusí, a tak si všetku ušetrenú silu môžete schovať radšej do fitka.

Poďme sa spoločne pozrieť na jeden z receptov našej série: „Jednoduchý recept z tekvice,“ ktorý vám nevezme veľa času, prevonia celý byt a poteší všetkých členov rodiny!

1 porcia obsahuje 1 plátok rolády

  • 171,4 kcal
  • 20,3 g sacharidov
  • 5,7 g tukov
  • 9,7 g bielkovín

Na 10 porcií

Na roládu:
Na náplň:

Postup

  1. Tekvicu upečieme do mäkka, zbavíme ju semienok a rozmixujeme na jemné pyré. Odoberieme 300 g a pridáme k nim vajcia.

  2. V inej nádobe zmiešame ryžovú múku, proteín, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Potom k tekvicovému pyré pridáme suché ingrediencie a vytvoríme cesto.

  3. Cesto prelejeme na plech s rozmermi 30 cm x 40 cm vyložený papierom na pečenie.

  4. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 15 minút.

  5. Po vybratí z rúry okamžite presunieme plát cesta aj s papierom na pečenie z horúceho plechu na rovnú podložku a necháme vychladnúť.

  6. Medzitým zmiešame tvaroh, kešu maslo a FlavDrops a vytvoríme krém. Ten rovnomerne nanesieme na vychladnuté cesto a zrolujeme.

  7. Hotovú roládu presunieme na pár hodín do chladničky a necháme odležať. Tekvicová roláda s tvarohom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
13 Páči sa mi Uložiť recept