Čo sa vám vybaví ako prvé, keď sa povie jeseň? Žlté lístie, burčiak, jablká, čaj… alebo tekvica? Tekvica je v kuchyni veľmi vďačnou ingredienciou. Zaobstaráte ju za pár drobných a využiť ju môžete na sladko aj na slano, môžete ju raňajkovať, obedovať či večerať. Jediný mráčik na inak jasnom tekvicovom nebi prichádza v okamihu, keď dôjde na lúpanie. Každý vie, že lúpanie tekvice je práca fyzicky náročná, vyžaduje veľa síl a občas aj nejakú tú kvapku krvi. Tekvica Hokkaido má výhodu, že sa lúpať nemusí, a tak si všetku ušetrenú silu môžete schovať radšej do fitka.
Poďme sa spoločne pozrieť na jeden z receptov našej série: „Jednoduchý recept z tekvice,“ ktorý vám nevezme veľa času, prevonia celý byt a poteší všetkých členov rodiny!
1 porcia obsahuje 1 plátok rolády
- 171,4 kcal
- 20,3 g sacharidov
- 5,7 g tukov
- 9,7 g bielkovín
Na 10 porcií
- 300 g tekvicového pyré
- 180 g ryžovej múky
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1/2 citrónovej kôry
- 3 vajcia
- 300 g tvarohu
- 50 g kešu masla
- 5 kvapiek vanilkových Flavour Drops
Postup
-
Tekvicu upečieme do mäkka, zbavíme ju semienok a rozmixujeme na jemné pyré. Odoberieme 300 g a pridáme k nim vajcia.
-
V inej nádobe zmiešame ryžovú múku, proteín, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Potom k tekvicovému pyré pridáme suché ingrediencie a vytvoríme cesto.
-
Cesto prelejeme na plech s rozmermi 30 cm x 40 cm vyložený papierom na pečenie.
-
Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 15 minút.
-
Po vybratí z rúry okamžite presunieme plát cesta aj s papierom na pečenie z horúceho plechu na rovnú podložku a necháme vychladnúť.
-
Medzitým zmiešame tvaroh, kešu maslo a FlavDrops a vytvoríme krém. Ten rovnomerne nanesieme na vychladnuté cesto a zrolujeme.
-
Hotovú roládu presunieme na pár hodín do chladničky a necháme odležať.