Rýchly čokoládový chlebíček

Kristína Močková
Kristína Močková
75 min. 15 min. prípravy, 60 min. pečenie
213 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Rýchly čokoládový chlebíček

Takto voňavý, mäkký, vláčny a hlavne čokoládový chlebík sa často nevidí. Navyše si s ním splníte jednu z denných porcií zeleniny. Potešíme aj tých, ktorí vylizujú taniere. Toto extrémne chutné cesto za to naozaj stojí. Na prípravu vám stačí 15 minút, jedna misa a pár ingrediencií.

1 porcia obsahuje 1 plátok chlebíka, približne 38 g

  • 112 kcal
  • 12,1 g sacharidov
  • 6,4 g tukov
  • 3,4 g bielkovín

Na 23 porcií

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Rýchly čokoládový chlebíček Vajcia vyšľaháme vo väčšej miske so sladidlom (môžete časť nahradiť cukrom) do peny. Po častiach prilievame olej a ďalej šľaháme. Rýchly čokoládový chlebíček

  2. Uvarenú a očistenú cviklu si nastrúhame na jemno a pridáme k vyšľahaným vajíčkam. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli (rozpustiť dá sa aj v mikrovlnke) a zamiešame do zmesi. Rýchly čokoládový chlebíček

  3. Do misky ďalej preosejeme kakao, špaldovú múku s práškom do pečiva a proteín. Pridáme uvarenú kávu (30 ml vody a káva) a už iba jemne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Cesto vylejeme do vhodnej formy, môže byť podlhovastá alebo oválna. Naša mala na dĺžku 37 cm a na šírku 12 cm, takže mal koláč tvar chlebíka. Pečieme na 170 °C 50‑60 minút. Záleží aj na výške cesta. Rýchly čokoládový chlebíček

  4. Veríme, že bude chutiť aj vám! Nezabudnite sa s nami podeliť o fotky s hashtagom #aktinrecepty :) Rýchly čokoládový chlebíčekRýchly čokoládový chlebíček

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
213 Páči sa mi Uložiť recept