Takto voňavý, mäkký, vláčny a hlavne čokoládový chlebík sa často nevidí. Navyše si s ním splníte jednu z denných porcií zeleniny. Potešíme aj tých, ktorí vylizujú taniere. Toto extrémne chutné cesto za to naozaj stojí. Na prípravu vám stačí 15 minút, jedna misa a pár ingrediencií.
1 porcia obsahuje
- 112 kcal
- 12,1 g sacharidov
- 6,4 g tukov
- 3,4 g bielkovín
Na 23 porcií
- 3 vajcia
- 100 g práškového sladidla
- 220 g cvikly
- 70 g oleja
- 150 g horkej čokolády
- 10 g kakaa
- 30 g čokoládového proteínu
- 2 čajové lyžičky Vilgain instantnej kávy
- 130 g celozrnnej špaldovej múky
- 1/2 balenie kypriaceho prášku
Postup
-
Vajcia vyšľaháme vo väčšej miske so sladidlom (môžete časť nahradiť cukrom) do peny. Po častiach prilievame olej a ďalej šľaháme. -
Uvarenú a očistenú cviklu si nastrúhame na jemno a pridáme k vyšľahaným vajíčkam. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli (rozpustiť dá sa aj v mikrovlnke) a zamiešame do zmesi.
-
Do misky ďalej preosejeme kakao, špaldovú múku s práškom do pečiva a proteín. Pridáme uvarenú kávu (30 ml vody a káva) a už iba jemne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Cesto vylejeme do vhodnej formy, môže byť podlhovastá alebo oválna. Naša mala na dĺžku 37 cm a na šírku 12 cm, takže mal koláč tvar chlebíka. Pečieme na 170 °C 50‑60 minút. Záleží aj na výške cesta.
-
Veríme, že bude chutiť aj vám! Nezabudnite sa s nami podeliť o fotky s hashtagom #aktinrecepty :)