Ďalší brat do rodiny banánových chlebíčkov je tu! Aby sme vám túto starú dobrú klasiku trochu spestrili, do cesta sme tentoraz priliali voňavú kávu.
Kafe a banánový chlebíček? Z toho zákonite nemôže vzniknúť žiadny blaf. No presvedčte sa na vlastnú chuť.
1 porcia obsahuje
- 197 kcal
- 19 g sacharidov
- 9 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 16 porcií
- 3 banány
- 260 g celozrnnej špaldovej múky
- 100 g erythritolu
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 120 ml kávy
- 50 g kokosového oleja
- 3 vajcia
- 250 g tvarohu
- 30 g vlašských orechov
- 250 g tvarohu
- vanilkové stéviové kvapky
- 50 g ovsených vločiek
- 20 g špaldovej múky
- 40 g kokosového oleja
- 20 g erythritolu
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Banány aj so šupkou dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme zhruba 15 min, kým nesčernejú. Necháme ich vychladnúť a potom ich roztlačíme vidličkou. Môžeme nechať aj zopár väčších kúskov.
-
Vo väčšej mise zmiešame suché ingrediencie – múku, erythritol, proteín a kypriaci prášok.
K suchej zmesi pridáme silnú čiernu kávu, roztopený kokosový olej, vajcia a tvaroh. Nakoniec prihodíme aj nasekané orechy.
Vytvoríme jemne tekuté cesto, ktoré prelejeme do chlebovej formy vyloženej papierom na pečenie.
-
A teraz hurá na krém! Na jeho prípravu stačí vyšľahať tvaroh s vanilkovými kvapkami alebo iným sladidlom.
Hotový krém opatrne rozotrieme na vrch cesta.
-
A nakoniec posýpka. Tú pripravíme zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií. Na to, aby sa pekne prepojila, nám pomôže zľahka roztopený kokosový olej.
Posýpkou rovnomerne posypeme krém.
-
Chlebíček pečieme v predhriatej rúre približne 60 minút.
Po upečení ešte na chvíľu prehltneme slinky a necháme ho vychladnúť. Ako to už býva, najlepší je aj tak až na druhý deň.
-
Keď recept vyskúšate, nezabudnite sa s výsledkom pochváliť na Instagrame pod hashtagom #aktinrecepty.