Vilgain Tuniak biely ventresca v bio extra panenskom olivovom oleji - filety z najcennejšej časti tuniaka bohaté na omega‑3
Krehké a zdravými tukmi nabité mäso z brucha tuniaka bieleho je považované za jednu z najcennejších rybích pochúťok vôbec. Na rozdiel od chrbta je mäso oveľa jemnejšie, šťavnatejšie a má mierne sladšiu chuť.
Udržateľný rybolov a ručné spracovanie
Na lov tuniakov používame udržateľné metódy využívajúce iba háčiky a vlasce, ktoré sú šetrné k ich výlovu. Aj vďaka tomu sa naše ryby môžu pýšiť certifikáciou MSC (Marine Stewardship Council), ktorá ti poskytne istotu ohľadom udržateľnosti, zodpovednosť v dodržiavaní rybárskych praktík a transparentnosť pôvodu. Po výlove pokračujú bieli tuniaky do španielskeho La Rioja a tí najlepší sa spracujú tradičnými technikami miestneho rodinného podniku s bohatou históriou v rybom priemysle.
Najlepší kúsok s množstvom živín
Jemná a mierne sladká chuť ryby je doplnená extra panenským olivovým olejom a je o niečo vláčnejšia ako tuniak vo vlastnej šťave. Čo ale povyšuje ventrescu na skutočne výnimočnú potravinu, je pestrá škála nutrientov, bez ktorých sa tvoje telo nezaobíde.
Na prvom mieste nájdeš omega‑3 mastné kyseliny, ktorých má tuniak naozaj požehnane av oblasti brucha ešte viac ako v iných častiach. Je perfektným zdrojom plnohodnotných bielkovín, draslíka, vitamínu B6 alebo vitamínu B12.
V praktickom pohári je iba rybie mäso, olivový olej a štipka soli. Žiadne ďalšie ingrediencie, ktoré tam byť nemajú, ako napr. umelé konzervanty. Vyskúšaj tuniaka s teriyaki omáčkou a ryžou, v šaláte s cherry paradajkami a rukolou alebo ním nahraď mleté hovädzie v nabušenom rybom burgeri.
VIlgain Tuniak biely ventresca v bio extra panenskom olivovom oleji v bodoch:
- šťavnaté mäso z najcennejšej časti tuniaka, z brucha
- jemná a šťavnatá chuť s vláčnou textúrou
- z udržateľného rybolovu a certifikácií MSC
- kompletné spracovanie rodinným podnikom z La Rioja
- vysoký obsah bielkovín a omega‑3 mastných kyselín
- extra čisté zloženie iba s tromi ingredienciami