Vilgain Marhule lyofilizované - príjemne sladké a chrumkavé plátky bez akýchkoľvek aditív
Chutia ako čerstvé a pestujú sa bez chemických postrekov, hnojív a pesticídov. Zvládnu ti vyladiť každé sladké jedlo či dezert ako chuťovo, tak aj náložou vitamínov, ktoré sa vďaka sušeniu mrazom neničia.
Prudké zmrazenie zachová vôňu, chuť i obsah vitamínov a minerálnych látok
Ako takýto proces lyofilizácie vlastne funguje? Marhule alebo iné ovocie (dokonca aj zelenina) sú vystavené vysokým stupňom mrazu a potom pomaly vysušované vo vákuu, čím sa kompletne zbavia vody. Týmto procesom ovocia získa svoju typickú ľahkosť, zachová si svoju farbu, vôňu aj chuť. Okrem toho je ovocie nabité vitamínmi, ktoré sú zachované ako pri ovocí čerstvého, pretože naň nijako nepôsobí teplo. Marhule medzi ovocím vynikajú mimoriadnym obsahom vitamínu A a podobne ako väčšina ďalších ovocí nezostávajú pozadu ani obsahom vitamínu C. V nižšej miere v nich nájdeš aj meď, horčík, mangán, vitamíny skupiny B alebo vitamín K.
Vyšperkovanie kaší, jogurtov, müsli, zdobenie dezertov či náhrada čerstvého ovocia? Toto všetko lyo ovocie zvládne
Ovocie sušené mrazom môžeš použiť kdekoľvek, kde používaš ovocie čerstvé. Môžeš si s ním nazdobiť a dochutiť kašu, jogurt, müsli s mliekom alebo smoothie. Veľmi obľúbené je aj pre cukrárov, pretože sa s ním dajú jednoducho a efektívne zdobiť dezerty. Marhule sa dajú použiť vcelku alebo ich môžeš rozdroliť medzi prstami - vďaka dokonalému vysušeniu vytvoríš jemný marhuľový prášok. Lyofilizované marhule má ešte jednu skvelú vlastnosť - akonáhle ho namočíš do vody, opäť napučí a získa svoju pôvodnú veľkosť, štruktúru a budú na nerozoznanie od klasického čerstvého ovocia.
Vilgain Marhule lyofilizované v bodoch:
- marhule sušené mrazom
- zachovanie farby, vône i chuti
- zachovanie obsahu vitamínov a minerálnych látok
- na dochutenie kaší, jogurtu, müsli, či smoothie
- možné použiť ako klasické čerstvé ovocie