Vilgain Káva mletá BIO je 100% arabica v BIO a single origin kvalite, pražená v Taliansku na spôsob light roast, vhodná pre rýchlu prípravu domáceho espressa.
Vilgain káva je zaštítená kvalitou single origin čo znamená, že je presne známe, odkiaľ káva pochádza. Vďaka tomu vieme, v akej oblasti je káva pestovaná, na aké farme, u ktorého farmára. Káva pochádza z Peru, oblasti Quillabamba. Vďaka tomu tiež presne vieme, aký chuťový profil bude káva mať, pretože nebude zmiešaná z niekoľkých rôznych oblastí a fariem, ktoré sú na rôznych miestach s rôznymi podmienkami pre pestovanie a tým aj rozdielnou výslednou chuťou.
Po zbere a riadnom sušení prebieha praženie v Taliansku, ktoré dodáva káve typickú chuť. Káva je pražená na spôsob light roast, čiže jemné či svetlé praženie. Vďaka tejto metóde jemného/svetlého praženia má káva výrazné chuťové tóny a zároveň v nej nenájdeš nepríjemnú horkosť, ktorá je zvýraznená práve dlhšou dobou praženia. V našej káve ako prvú pocítiš sladkosť karamelu a hnedého cukru, ktorá je doplnená o arómu muškátového orieška, po ochutnaní ucítiš med s nádychom cukrovej trstiny. Jemná acidita (kyslosť), ktorá je spôsobená jemným/svetlým pražením je kombináciou ľahkej citrusovej a mliečnej kyslosti. Dochuť, ktorú pocítiš po vypití kávy v sebe nesie bohatú chuť delikátneho kakaa.