Myslíme aj na vegánov. Trúfame si však povedať, že tento rezancový šalát s tofu si zamiluje každý! Hrá farbami, hrá chuťou. A to my jednoducho milujeme!
1 porcia obsahuje
- 444 kcal
- 56,7 g sacharidov
- 16,7 g tukov
- 18,8 g bielkovín
Na 3 porcie
- 150 g ryžových rezancov
- 100 g červenej kapusty
- 2 mrkvy
- 1 paprika
- koriander
- mäta
- sezam
- balenie tofu
- sójová omáčka
- sušená cibuľa
- sušený cesnak
- biele korenie
- avokádový olej
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica ume octu
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica sezamového oleja
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1/2 čajové lyžičky mletého zázvoru
Postup
-
Široké ryžové rezance uvaríme podľa návodu. -
Hlávkovú kapustu nakrájame na úzke rezančeky. Mrkvu očistíme a nastrúhame. Červenú papriku tiež nakrájame na tenké rezančeky a zmiešame spoločne s uvarenými ryžovými rezancami.
-
Pridáme nasekaný koriander alebo petržlen a hrsť nasekanej mäty.
-
Tofu nakrájame na kocky. Pridáme 2 lyžice sójovej omáčky tamari, trochu sušeného cesnaku a sušenej cibule, štipku korenia a orestujeme na avokádovom či inom oleji. Orestované tofu pridáme k šalátu.
-
Všetky ingrediencie na zálievku zmiešame dohromady. Zálievkou zalejeme šalát a poriadne premiešame, aby sa nám všetky chute prepojili. Môžeme pokvapkať citrónom.
-
A podávame. Tak dobrú chuť!