Zeleninové šaláty k letu neodmysliteľne patria. To sa vie. Aká kombinácia chutí ale vznikne, keď do šalátu pridáš sladké a šťavnaté ovocie? To sa nedá popísať, to sa musí ochutnať! Vyskúšaj zeleninový šalát s broskyňou, mozzarellou a schwarzwaldskou šunkou zaliaty medovou zálievkou!
1 porcia obsahuje
- 514 kcal
- 20 g sacharidov
- 31 g tukov
- 37,5 g bielkovín
Na 2 porcie
- 2 mozzarelly light
- 80 g schwarzwaldskej šunky
- 1 broskyňa
- mix šalátov
- 100 g cherry paradajok
- 20 g pražených tekvicových semienok
- čerstvá bazalka
- oregano
- bazalka
- morská soľ
- 1 lyžica medu
- 2 lyžice olivového oleja
- citrónová šťava
Postup
-
Do misy vložíme mix šalátov, nakrájané cherry paradajky a lístky čerstvej bazalky.
-
Ďalej pridáme nakrájanú broskyňu, natrhanú schwarzwaldskú šunku a natrhanú mozzarellu. Šalát posypeme sušenou bazalkou, oreganom, tekvicovými semienkami a morskou soľou.
-
V miske zmiešame 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžicu medu a šťavu z 1/2 citróna. Šalát zalejeme zálievkou a môžeme jesť. Podávame s opečeným sendvičovým chlebom.
-
Dobrú chuť.