Ak by ste radi do svojej stravy zahrnuli viac vegánskych bielkovín a stále neviete, ako ich uvariť, aby bolo jedlo skutočne dobré, môžete vyskúšať náš recept s tofu. Je jednoduchý na prípravu aj ingrediencie. Milo vás prekvapí jeho skvele vyvážená chuť. Limetka a čerstvý koriander dodajú jedlu ten správny šmrnc.
1 porcia obsahuje
- 404 kcal
- 58 g sacharidov
- 10 g tukov
- 16 g bielkovín
Na 2 porcie
- 110 g ryžových rezancov
- 180 g tofu
- 8 g kokosového oleja v spreji
- 3 lyžice amino omáčky
- 1 lyžica agávového sirupu
- 1 lyžica šťavy z limetky
- 1 mrkva
- koriander
- 10 g arašidov
Postup
-
Ryžové rezance si uvaríme podľa návodu na obale, prepláchneme studenou vodou a odložíme nabok.
-
Tofu si rozkrojíme na 3 rovnaké pláty, pomocou papierových utierok z nich vytlačíme čo najviac vody a nakrájame na menšie kúsky. Osolíme z každej strany a asi 8 minút opekáme na miernom plameni na panvici s olejom. Ak chcete tofu chrumkavé, jemne ho pred opečením poprášime kukuričným škrobom. Tofu potom odložíme nabok.
-
Na tej istej panvici si zmiešame sójovú omáčku, limetkovú šťavu (môžeme nahradiť vínnym octom) a agáve sirup. Pridáme uvarené rezance a podľa potreby prilejeme 2 – 3 lyžice vody, aby sa rezance nelepili na panvicu. Ďalej pridáme nakrájanú mrkvu, chvíľu opekáme, aby zmäkla, a nakoniec pridáme opečené tofu. Všetko spolu premiešame a ihneď podávame, ideálne s čerstvým koriandrom, opečenými arašidmi a kúskom limetky.
-
Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory! Radi sa na ne pozrieme pod #aktinrecepty.