Jeseň a obdobie tekvíc je konečne tu, tak si poď urobiť tekvicové lievance s čokoládou, ktoré ťa zasýtia na celé dopoludnie. 🥞
Lievance sú dokonale vláčne, tak akurát sladké a plné bielkovín, takže sú ideálne ako raňajky, ktoré ťa nakopnú na maximum, alebo ako sladká bodka, keď ťa napríklad naháňa maškrtná chvíľka. Ako final touch sme zvolili lahodný mandľový krém, banán a kokosový jogurt, za nás 10/10, ale čo pridáš navrch ty, necháme na teba.
1 porcia obsahuje
- 612 kcal
- 81 g sacharidov
- 22 g tukov
- 25 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g tekvicového pyré
- 200 ml mandľového mlieka
- 30 g čokopecičiek – horká čokoláda
- 30 g Vilgain plant based proteínu
- 80 g ovsenej múky
- 1 lyžica nepraženého kakaa
- 8 g ľanových semienok
- 3 lyžice vody
- 1 štipka soli
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 3 kvapky vanilkového extraktu
- 1 štipka škorice
- 2 ml kokosového oleja v spreji
- 1 banán
- 4 lyžice kokosového jogurtu
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1 lyžica mandľového masla
- 1 štipka kokosu
Postup
-
Najskôr si priprav vegánske „vajíčko“ z ľanových semienok a vody. Semienka a vodu zmiešaj a nechaj ich chvíľku odstáť, kým nevytvoria hustejšiu kašičku. -
V mise zmiešaj všetky ingrediencie na cesto a na panvici na troche kokosového oleja lievance opeč.
-
Lievance servíruj s kokosovým jogurtom, mandľovým maslom, javorovým sirupom a obľúbeným ovocím a kokosom.
Tak dobrú chuť!