Väčšina z nás si tento rok nemohla dožičiť dovolenku v exotických krajinách. Tak si poďme dopriať dezert, ktorý nás aspoň na chvíľu prenesie do tropického raja. Ak ste milovníkmi sladkých dobrôt, máme pre vás skvelý recept na jednoduché kokosovo‑mangové lievance.
1 porcia obsahuje
- 510 kcal
- 38 g sacharidov
- 32 g tukov
- 17,5 g bielkovín
Na 2 porcie
- 50 g kokosovej múky
- 50 g ovsenej múky
- 2 vajcia
- 1/2 balenie kokosového mlieka
- 1/2 manga
- 1 lyžica kokosového sirupu
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1 štipka soli
- olej
- 100 ml vody
- 2 lyžice kyslej smotany
- 1/2 manga
- 2 lyžice kokosového sirupu
- mäta
Postup
-
V mise zmiešame sypké ingrediencie: kokosovú a ovsenú múku, kypriaci prášok a štipku soli.
-
V druhej mise zmiešame tekuté ingrediencie: zrelé mango nakrájané na kocky, vajcia, kokosové mlieko, vodu a kokosový sirup. Celú zmes rozmixujeme tyčovým mixérom. -
Potom zmiešame sypké dokopy s tekutými surovinami a na panvici, ktorú sme zľahka postriekali olejom, dozlatista opekáme nadýchané lievance z oboch strán. -
Kokosovo‑mangové lievance servírujeme s kyslou smotanou, mangom, kokosovým sirupom a vetvičkou mäty.