Mangové lievance z kokosovej a ovsenej múky

Viktorie Hrazdílková
Viktorie Hrazdílková
30 min.
23 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Mangové lievance z kokosovej a ovsenej múky

Väčšina z nás si tento rok nemohla dožičiť dovolenku v exotických krajinách. Tak si poďme dopriať dezert, ktorý nás aspoň na chvíľu prenesie do tropického raja. Ak ste milovníkmi sladkých dobrôt, máme pre vás skvelý recept na jednoduché kokosovo-mangové lievance.

1 porcia obsahuje 4 lievance

  • 510 kcal
  • 38 g sacharidov
  • 32 g tukov
  • 17,5 g bielkovín

Na 2 porcie

Cesto na lievance:
Na ozdobu:
  • 2 lyžice kysané smetany
  • 1/2 manga
  • 2 lyžice kokosového sirupu
  • máta

Postup

  1. V mise zmiešame sypké ingrediencie: kokosovú a ovsenú múku, kypriaci prášok a štipku soli.

  2. Mangové lievance z kokosovej a ovsenej múky V druhej mise zmiešame tekuté ingrediencie: zrelé mango nakrájané na kocky, vajcia, kokosové mlieko, vodu a kokosový sirup. Celú zmes rozmixujeme tyčovým mixérom.

  3. Mangové lievance z kokosovej a ovsenej múky Potom zmiešame sypké dokopy s tekutými surovinami a na panvici, ktorú sme zľahka postriekali olejom, dozlatista opekáme nadýchané lievance z oboch strán.

  4. Mangové lievance z kokosovej a ovsenej múky Kokosovo-mangové lievance servírujeme s kyslou smotanou, mangom, kokosovým sirupom a vetvičkou mäty.

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
23 Páči sa mi Uložiť recept