Raňajky ako stvorené pre pokojné víkendové rána. Vďaka ricotte sú lievance nadýchané a jemné. Hotové sú raz‑dva. Na tanieri ich stačí ozdobiť obľúbeným orieškovým maslom, tvarohom a čerstvým ovocím. A potom už len pomaly vychutnávať.
1 porcia obsahuje
- 338 kcal
- 33,7 g sacharidov
- 12 g tukov
- 23,7 g bielkovín
Na 2 porcie
- 2 vajcia
- 120 g ricotty
- 100 ml mlieka
- 1 lyžica kokosového cukru
- 20 g čokoládového proteínu
- 70 g špaldovej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1 štipka soli
- 1 čajová lyžička citrónovej kôry
- 1 lyžica šťavy z citrónov
- vanilkový extrakt
- kokosový olej
Postup
-
Opatrne oddelíme žĺtky od bielkov.
-
Žĺtky zmiešame s ricottou, mliekom a cukrom. Ak ste sa rozhodli do cesta pridať aj vanilkovú esenciu, šťavu alebo kôru z citróna, teraz je tá správna chvíľa.
-
Pridáme múku, proteín, kypriaci prášok a vymiešame stredne husté cesto.
-
Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a vmiešame do cesta.
-
Rozohrejeme si panvicu, pridáme malé množstvo kokosového oleja a tvarujeme lievance. Opekáme ich asi 3 minúty pri nízkej teplote, kým sa na povrchu lievancov nezačnú tvoriť bublinky. Potom ich otočíme a opečieme ich aj z druhej strany.
-
Podávame so všetkým, čo máme radi. Rozhodne by nemalo chýbať orieškové maslo alebo ovocie.