Zdravé a vláčne ricottové lievance

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová
20 min.
53 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Zdravé a vláčne ricottové lievance

Raňajky ako stvorené pre pokojné víkendové rána. Vďaka ricotte sú lievance nadýchané a jemné. Hotové sú raz-dva. Na tanieri ich stačí ozdobiť obľúbeným orieškovým maslom, tvarohom a čerstvým ovocím. A potom už len pomaly vychutnávať.

1 porcia obsahuje cca 5 menších lievancov

  • 338 kcal
  • 33,7 g sacharidov
  • 12 g tukov
  • 23,7 g bielkovín

Na 2 porcie

Na cesto:
Navyše:

Postup

  1. Opatrne oddelíme žĺtky od bielkov.

  2. Žĺtky zmiešame s ricottou, mliekom a cukrom. Ak ste sa rozhodli do cesta pridať aj vanilkovú esenciu, šťavu alebo kôru z citróna, teraz je tá správna chvíľa.

  3. Pridáme múku, proteín, kypriaci prášok a vymiešame stredne husté cesto. Zdravé a vláčne ricottové lievance

  4. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a vmiešame do cesta.

  5. Rozohrejeme si panvicu, pridáme malé množstvo kokosového oleja a tvarujeme lievance. Opekáme ich asi 3 minúty pri nízkej teplote, kým sa na povrchu lievancov nezačnú tvoriť bublinky. Potom ich otočíme a opečieme ich aj z druhej strany.

  6. Podávame so všetkým, čo máme radi. Rozhodne by nemalo chýbať orieškové maslo alebo ovocie. Zdravé a vláčne ricottové lievance

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
53 Páči sa mi Uložiť recept