Pôvodný recept pochádza z Ukrajiny. Miestni vtedy zrejme ani netušili, že im pod rukami vzniká fitness pochúťka plná bielkovín. Základ syrnikov totiž tvorí tvaroh alebo mäkký syr. Ten je doplnený len o malé množstvo múky, a tak vzniká ľahučké cesto, z ktorého vytvoríte vláčne placky à la lievance.
Teraz už koniec rečí a hurá na ne!
1 porcia obsahuje
- 77 kcal
- 6 g sacharidov
- 2 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 9 porcií
- 500 g mäkkého tvarohu
- 2 vajcia
- 30 g Grass Fed Whey Proteinu
- 50 g špaldovej múky
- 1 lyžica xylitolu
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
Postup
-
Všetky ingrediencie jednoducho zmiešame a vytvoríme cesto. Keby sa príliš lepilo, pridáme trochu múky.
-
Pomocou lyžice zo zmesi odoberáme jednotlivé kúsky, ktoré v dlani tvarujeme najprv do guličky a následne stlačíme do placky hrubej cca 1,5 cm.
Aby sa nám s cestom lepšie pracovalo, navlhčíme si ruky.
-
Všetky placky pred smažením obalíme v troche múky.
-
Smažíme na strednom plameni na troške rozpáleného kokosového oleja z oboch strán dozlatista.
-
Podávame ešte teplé s čímkoľvek, čo máme radi. Výborný je biely jogurt alebo napríklad šťavnaté Vilgain džemy bez cukru a nasekané orechy.
Tak dobrú chuť!