Vegánske lasagne

Šárka
Šárka Červinková
90 min.
12 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Vegánske lasagne

Poriadna nálož vegánskych lasagní. Tak presne tú sme si pre vás dnes pripravili. Či už ste vegán alebo nie, rozhodne si na tejto vegánskej verzii pochutíte, pretože je v nej všetko, čo potrebujete nielen na uspokojenie svojich chutí, ale aj pre svojho tela.

1 porcia obsahuje 1 kocka lasagní

  • 267 kcal
  • 46,7 g sacharidov
  • 19,5 g tukov
  • 15,3 g bielkovín

Na 6 porcií

Zeleninová zmes:
Vegánsky „bešamel“:
Na lasagne:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Vegánske lasagne Začneme zeleninovou zmesou. Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak dozlatista. Potom pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, šampiňóny a opäť restujeme.

  2. Zeleninu ochutíme sladkou paprikou, sušeným cesnakom a bazalkou. Všetko poriadne premiešame a prilejeme drvené paradajky. Pridáme 2 lyžice vegánskej omáčky sugo pre lepšiu chuť a zamiešame.

  3. Ďalej pridáme hnedú predvarenú šošovicu, 2 hrsti listového špenátu a necháme povariť, kým nebude mrkva mäkká. Nakoniec zeleninovú zmes dochutíme soľou a korením.

  4. Ďalším krokom je príprava „bešamelu“. Kešu orechy hodíme do mixéra, zalejeme vodou, pridáme jablkový ocot, šťavu z polovice citróna, okoreníme, osolíme a zmixujeme do hladkého krému.

  5. Vegánske lasagnePripravíme si zapekaciu misu. Dno potrieme trochou zeleninovej zmesi. Ďalej položíme plátky lasagní, nasleduje vegánsky „bešamel“, opäť zeleninová zmes a plátky lasagní, Takto postupujeme dovtedy, kým nám nedôjdu cestoviny. Navrchu by mala byť zeleninová zmes.

  6. Lasagne pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút na 180 °C. Po 15 minútach prelejeme lasagne trochou vody. Po upečení vyberieme z rúry a necháme chvíľu odležať.

  7. Podávame posypané lahôdkovým droždím.

    Tak dobrú chuť! Vegánske lasagne

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
12 Páči sa mi Uložiť recept