Poriadna nálož vegánskych lasagní. Tak presne tú sme si pre vás dnes pripravili. Či už ste vegán alebo nie, rozhodne si na tejto vegánskej verzii pochutíte, pretože je v nej všetko, čo potrebujete nielen na uspokojenie svojich chutí, ale aj pre svojho tela.
1 porcia obsahuje 1 kocka lasagní
- 267 kcal
- 46,7 g sacharidov
- 19,5 g tukov
- 15,3 g bielkovín
Na 6 porcií
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g mrkvy
- 100 g šampiňónov
- listový špenát
- Vilgain R2E hnědá čočka
- mletá paprika
- sušený cesnak
- sušené bazalky
- 425 g Vilgain fine tomato pulp
- 2 lyžice Vilgain Vegan Sugo Basilico
- soľ
- čierne korenie
- 200 g kešu orechov
- 1 hrnček vody
- 2 čajové lyžičky jablčného octu
- 1 čajová lyžička dijonskej horčice
- 1/2 šťava z citróna
- soľ
- čierne korenie
- cestoviny lasagne
- lahůdkové droždí
Postup
-
Začneme zeleninovou zmesou. Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak dozlatista. Potom pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, šampiňóny a opäť restujeme. -
Zeleninu ochutíme sladkou paprikou, sušeným cesnakom a bazalkou. Všetko poriadne premiešame a prilejeme drvené paradajky. Pridáme 2 lyžice vegánskej omáčky sugo pre lepšiu chuť a zamiešame.
-
Ďalej pridáme hnedú predvarenú šošovicu, 2 hrsti listového špenátu a necháme povariť, kým nebude mrkva mäkká. Nakoniec zeleninovú zmes dochutíme soľou a korením.
-
Ďalším krokom je príprava „bešamelu“. Kešu orechy hodíme do mixéra, zalejeme vodou, pridáme jablkový ocot, šťavu z polovice citróna, okoreníme, osolíme a zmixujeme do hladkého krému.
-
Pripravíme si zapekaciu misu. Dno potrieme trochou zeleninovej zmesi. Ďalej položíme plátky lasagní, nasleduje vegánsky „bešamel“, opäť zeleninová zmes a plátky lasagní, Takto postupujeme dovtedy, kým nám nedôjdu cestoviny. Navrchu by mala byť zeleninová zmes. -
Lasagne pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút na 180 °C. Po 15 minútach prelejeme lasagne trochou vody. Po upečení vyberieme z rúry a necháme chvíľu odležať.
-
Podávame posypané lahôdkovým droždím.
Tak dobrú chuť!