Cestoviny s cuketou, paradajkami a kuracím mäsom

Kristína Močková
Kristína Močková
40 min.
106 Páči sa mi Komentáre
2
Uložiť recept
Cestoviny s cuketou, paradajkami a kuracím mäsom

Hľadáte tip na nejaké jednoduché, rýchle, sýte a chutné jedlo? Práve ste ho našli. Pripravili sme ho z čerstvých paradajok a bazalky, takže ho právom môžeme nazvať letným jedlom. Tieto cestoviny si dokážete pripraviť aj ako mealprep na 2‑3 dni dopredu, a tak si ušetriť čas strávený v kuchyni. Vďaka množstvu zeleniny sa porcia niekoľkokrát zväčší a spolu s kuracím mäsom príjemne zasýti na niekoľko hodín.

1 porcia obsahuje cca 300 g

  • 514 kcal
  • 52 g sacharidov
  • 12 g tukov
  • 44 g bielkovín

Na 2 porcie

  • 600 g paradajok
  • 10 g olivového oleja
  • 270 g kuracích pŕs
  • 320 g cukety
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • 50 g olív
  • 100 g cestovin
  • bazalka
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Cestoviny s cuketou, paradajkami a kuracím mäsom

    Najprv si do kríža narežeme šupku na paradajkách a v nejakej vhodnej mise či hrnci ich zalejeme horúcou vodou. Necháme chvíľu stáť, vodu zlejeme a paradajky olúpeme. My sme z nich vybrali aj stred, ale to je už na vás.

    Cestoviny s cuketou, paradajkami a kuracím mäsom

  2. Na väčšej panvici si zohrejeme olej a opražíme nakrájané kuracie mäso. Pridáme paradajky, nakrájanú cuketu, prelisované strúčiky cesnaku, bazalku a nezabudneme osoliť. Podusíme, kým sa nevyparí väčšina vody a kým cuketa nie je mäkká. Nakoniec pridáme olivy.

    Cestoviny s cuketou, paradajkami a kuracím mäsom

  3. Zároveň si (al dente) uvaríme cestoviny. Zlejeme a trochu vody si necháme. Uvarené cestoviny s trochou vody z nich primiešame k paradajkovej omáčke a ešte chvíľu všetko dohromady podusíme.

    Cestoviny s cuketou, paradajkami a kuracím mäsom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
106 Páči sa mi Uložiť recept