Hľadáte tip na nejaké jednoduché, rýchle, sýte a chutné jedlo? Práve ste ho našli. Pripravili sme ho z čerstvých paradajok a bazalky, takže ho právom môžeme nazvať letným jedlom. Tieto cestoviny si dokážete pripraviť aj ako mealprep na 2‑3 dni dopredu, a tak si ušetriť čas strávený v kuchyni. Vďaka množstvu zeleniny sa porcia niekoľkokrát zväčší a spolu s kuracím mäsom príjemne zasýti na niekoľko hodín.
1 porcia obsahuje
- 514 kcal
- 52 g sacharidov
- 12 g tukov
- 44 g bielkovín
Na 2 porcie
- 600 g paradajok
- 10 g olivového oleja
- 270 g kuracích pŕs
- 320 g cukety
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- 50 g olív
- 100 g Vilgain cestovín Fusilli
- bazalka
Postup
-
Najprv si do kríža narežeme šupku na paradajkách a v nejakej vhodnej mise či hrnci ich zalejeme horúcou vodou. Necháme chvíľu stáť, vodu zlejeme a paradajky olúpeme. My sme z nich vybrali aj stred, ale to je už na vás.
-
Na väčšej panvici si zohrejeme olej a opražíme nakrájané kuracie mäso. Pridáme paradajky, nakrájanú cuketu, prelisované strúčiky cesnaku, bazalku a nezabudneme osoliť. Podusíme, kým sa nevyparí väčšina vody a kým cuketa nie je mäkká. Nakoniec pridáme olivy.
-
Zároveň si (al dente) uvaríme cestoviny. Zlejeme a trochu vody si necháme. Uvarené cestoviny s trochou vody z nich primiešame k paradajkovej omáčke a ešte chvíľu všetko dohromady podusíme.