Špagety s citrónovo-ricottovou omáčkou

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová
25 min.
56 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Špagety s citrónovo-ricottovou omáčkou

Dosť už bolo nudných paradajkových omáčok na tisíc spôsobov. Pripravte si s nami recept ako z talianskej reštaurácie. Zároveň ide o nutrične vyvážené jedlo, takže nehrozí, že vás za hodinu bude naháňať maškrtná nálada.

1 porcia obsahuje 1 tanier špaget s omáčkou

  • 550 kcal
  • 56,3 g sacharidov
  • 18,8 g tukov
  • 38,6 g bielkovín

Na 1 porciu

  • 80 g cestovin
  • 60 g ricotty
  • 20 g parmazánu
  • 30 g baby špenátu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 citróna
  • 1 čajová lyžička olivového oleja
  • 80 g kuracích pŕs
Navyše:

Postup

  1. Špagety s citrónovo-ricottovou omáčkou Kuracie mäso umyjeme, osušíme. Nasolíme, okoreníme a orestujeme na panvici na troche olivového oleja.

  2. Zatiaľ čo sa mäso restuje, pripravíme si omáčku: v miske zmiešame ricottu, väčšiu časť nastrúhaného parmezánu, šťavu a kôru z polovice citróna (najlepšie BIO, chemicky neošetreného), soľ, korenie a rozotrený cesnak. Cesnakom a citrónom nešetríme, omáčke dodajú ten správny šmrnc.

  3. Keď máme mäso dozlatista orestované z oboch strán, odložíme ho bokom.

  4. V osolenej vriacej vode uvaríme špagety a na poslednú minútu varu pridáme aj baby špenát.

  5. Špagety opatrne zlejeme a časť vody zachytíme.

  6. Zliate špagety vrátime späť do hrnca, pridáme k nim omáčku a trochu vody, ktorú sme zachytili zo špagiet. Vody radšej menej a podľa potreby neskôr pridáme. Miešame, kým sa omáčka neprepojí so špagetami.

  7. Premiestnime na tanier a navrch položíme orestované kuracie mäso. Posypeme zvyškom parmezánu, ozdobíme čerstvou bazalkou a pristrúhame trochu citrónovej kôry. Špagety s citrónovo-ricottovou omáčkou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
56 Páči sa mi Uložiť recept