Dosť už bolo nudných paradajkových omáčok na tisíc spôsobov. Pripravte si s nami recept ako z talianskej reštaurácie. Zároveň ide o nutrične vyvážené jedlo, takže nehrozí, že vás za hodinu bude naháňať maškrtná nálada.
1 porcia obsahuje
- 550 kcal
- 56,3 g sacharidov
- 18,8 g tukov
- 38,6 g bielkovín
Na 1 porciu
- 80 g celozrnných špagiet
- 60 g ricotty
- 20 g parmezánu
- 30 g baby špenátu
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 citróna
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 80 g kuracích pŕs
Postup
-
Kuracie mäso umyjeme, osušíme. Nasolíme, okoreníme a orestujeme na panvici na troche olivového oleja. -
Zatiaľ čo sa mäso restuje, pripravíme si omáčku: v miske zmiešame ricottu, väčšiu časť nastrúhaného parmezánu, šťavu a kôru z polovice citróna (najlepšie BIO, chemicky neošetreného), soľ, korenie a rozotrený cesnak. Cesnakom a citrónom nešetríme, omáčke dodajú ten správny šmrnc.
-
Keď máme mäso dozlatista orestované z oboch strán, odložíme ho bokom.
-
V osolenej vriacej vode uvaríme špagety a na poslednú minútu varu pridáme aj baby špenát.
-
Špagety opatrne zlejeme a časť vody zachytíme.
-
Zliate špagety vrátime späť do hrnca, pridáme k nim omáčku a trochu vody, ktorú sme zachytili zo špagiet. Vody radšej menej a podľa potreby neskôr pridáme. Miešame, kým sa omáčka neprepojí so špagetami.
-
Premiestnime na tanier a navrch položíme orestované kuracie mäso. Posypeme zvyškom parmezánu, ozdobíme čerstvou bazalkou a pristrúhame trochu citrónovej kôry.