Kto má rad rýchle jedlá , zbožňuje lasagne a hlavne nemusí variť cestovinu a bešamel toto je pre teba to pravé. Stačí tieto suroviny nahradiť cream cheese (smotanovou nátierkou) a celozrnnymi tortilami. Zaujímavosťou je, že je tu použitý kečup bez cukru čiže je iba solený. Dokopy je to výborne. Rozdiel je trochu aj v tom, že keď zakrojíš lyžicou nebude vytekať lavína bešamelu s veľkým množstvom múky a tak ušetríš nejaké kalórie.
1 porcia obsahuje
- 538 kcal
- 34,9 g sacharidov
- 28,7 g tukov
- 41,9 g bielkovín
Na 4 porcie
- 40 g cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 130 g Vilgain kečup bez cukru
- 2 čajové lyžičky himalájskej soli
- 1,5 čajové lyžičky mletej papriky
- 2 čajové lyžičky sušenej bazalky
- hrnček čerstvej bazalky
- 70 g paradajkového pretlaku
- 200 g odtučneného cream cheese
- čajová lyžička čierneho korenia
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 balenie Vilgain celozrnnej tortilly
- 1 balenie mozzarelly light
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
Postup
-
-
Na panvicu dáme lyžicu olivového oleja a opečieme chvíľu nakrajanu cibuľu. Do toho následne dáme mleté mäso a poriadne opečieme kým nepustí vodu. Priebežne pridáme soľ, korenie a červenú mletu papriku. Približne 10 minút opekáme a miešame.
-
Následne pridáme rajčinový pretlak, kečup, premiešame a dochutíme sušenou bazalkou, tiež aj pokrájanou čerstvou bazalkou. Chvíľu necháme prejsť varom a môžeme stiahnuť z platne. Nachystáme si ďalej tortilly, cream cheese a môžeme vrstviť.
-
Na tortilu natrieme cream cheese na to polovicu zmesy mletého mäsa prikryjeme druhou tortillou. Postup opakujeme tak, aby nám cream cheese vyšiel aj na poslednú tretiu tortillu. Na cream cheese ešte natrieme kečup a nastrúhame mozarellu.
-
Podľa chuti sa môžu použiť aj dve mozarelly. Dáme piecť na 180 stupňov približne 30min do zlatista.
Dobrú chuť.