Pravé talianske lasagne v zdravom kabátiku

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
140 min.
129 Páči sa mi Komentáre
6
Uložiť recept
Pravé talianske lasagne v zdravom kabátiku

Garfield veľmi dobre vedel, čo je dobré. Lenže lenivého kocúra určite netrápilo, že jeho najobľúbenejšie jedlo nie je práve nutrične vyvážené a zdravé.

Je vôbec možné pochutnať si na dokonalom talianskom jedle, a pritom nezísť z cesty zdravého životného štýlu?

Jasné! A aha, ako ľahko!

1 porcia obsahuje 1 porcia lasagní

  • 350 kcal
  • 37 g sacharidů
  • 10 g tuků
  • 28 g bílkovin

Na 6 porcií

Na paradajkovú omáčku:
Na bešamel:
  • 250 ml kefíru
  • 250 g syra cottage
  • 30 g špaldovej múky
  • 30 g 30 % Eidamu
  • 1 muškátový oriešok
  • 1 čajová lyžička soli
Ďalšie:
  • 110 g cestovin lasagní
  • 30 g 30 % Eidamu
  • bazalka

Postup

  1. Pravé talianske lasagne v zdravom kabátiku

    Najprv si pripravíme vývar.

    Namiesto zdĺhavého varenia si môžeme ľahko dopomôcť použitím kvalitného bujónu.

  2. Mrkvu a zeler nastrúhame na hrubo.

  3. Vo veľkom hrnci na rozpálenom oleji necháme zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom k nim prihodíme nastrúhanú mrkvu a zeler a ešte chvíľu restujeme. Zelenina však nesmie zhnednúť.

    Pravé talianske lasagne v zdravom kabátiku

  4. Ďalej pridáme do hrnca mleté mäso. Vareškou ho rozmiešame, rozdelíme na menšie kúsky a necháme stiahnuť.

    Pravé talianske lasagne v zdravom kabátiku

  5. Nakoniec do hrnca pridáme paradajky z konzervy, podlejeme vývarom a dochutíme soľou, korením, oreganom a sušenou bazalkou. Takto pripravenú zmes priklopíme pokrievkou a za občasného miešania dusíme približne 45 minút. Následne odoberieme pokrievku a varíme ďalších 15 minút.

  6. Medzitým si pripravíme bešamel. Jednoducho rozmixujeme všetky ingrediencie do hladkej konzistencie.

    Pravé talianske lasagne v zdravom kabátiku

  7. Rúru predhrejeme na 180 °C.

  8. Omáčka hotová? Ide sa vrstviť!

    Na dno pekáča (my sme použili veľkosť 22x16 cm) rozprestrieme polovicu mäsovej zmesi. Nasledujú cestoviny a polovica bešamelu.

    Pravé talianske lasagne v zdravom kabátiku

    Pravé talianske lasagne v zdravom kabátiku

    Pravé talianske lasagne v zdravom kabátiku

    Pravé talianske lasagne v zdravom kabátiku

    A teraz to celé zopakujeme – druhá polovica mäsovej zmesi, cestoviny a druhá polovica bešamelu. Vrch lasagní posypeme nastrúhaným syrom a šup s nimi do predhriatej rúry zhruba na hodinku.

  9. Než sa vžijeme do role Garfielda, nezabudneme lasagne odfotiť a postnúť na Instagram s hashtagom #aktinrecepty.

    Pravé talianske lasagne v zdravom kabátiku

    Pravé talianske lasagne v zdravom kabátiku

    Pravé talianske lasagne v zdravom kabátiku

    Pravé talianske lasagne v zdravom kabátiku

    Pravé talianske lasagne v zdravom kabátiku

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
129 Páči sa mi Uložiť recept