Bleskový obed len z niekoľkých surovín, a navyše extrémne sýty, chutný a plný bielkovín? Reč je o zapečených cestovinách s paradajkami a trhaným kuracím mäsom. Uvidíte, že v kuchyni strávite skutočne minimum času. A výsledok za to rozhodne stojí.
1 porcia obsahuje
- 380 kcal
- 39,1 g sacharidov
- 10,7 g tukov
- 29,1 g bielkovín
Na 2 porcie
- 120 g Vilgain cestovín Fusilli
- 1 balenie trhaného kuracieho mäsa
- 8 g olivového oleja
- 1 balenie paradajok v konzerve
- 60 g 30 % Eidamu
- 1 lyžica bazalky
- 2 štipky soli
Postup
-
Cestoviny si uvaríme al dente v osolenej vode podľa návodu. My sme použili špaldové.
-
Uvarené cestoviny premiešame s trochou oleja. Pridáme paradajky z konzervy, asi polovicu syra (druhá polovica pôjde navrch) a trhané kuracie mäso, z ktorého sme odliali nálev. Prípadne môžeme použiť aj Vilgain ready‑to‑eat morčacie mäso. Cherry paradajky z konzervy sme rozpučili vidličkou, pridali soľ a nakrájanú bazalku. Pokiaľ použijete krájané paradajky, nemusíte špiniť misku, stačí len všetko zmiešať dohromady.
-
Cestoviny preložíme do zapekacej misky, posypeme zvyšným syrom a dáme zapiecť približne na 15 minút pri teplote 150 °C. Podávame s čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!