Zapečené cestoviny s trhaným kuracím mäsom

Kristína Močková
Kristína Močková
35 min.
191 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Zapečené cestoviny s trhaným kuracím mäsom

Bleskový obed len z niekoľkých surovín, a navyše extrémne sýty, chutný a plný bielkovín? Reč je o zapečených cestovinách s paradajkami a trhaným kuracím mäsom. Uvidíte, že v kuchyni strávite skutočne minimum času. A výsledok za to rozhodne stojí.

1 porcia obsahuje 1 porcia cestovín

  • 380 kcal
  • 39,1 g sacharidov
  • 10,7 g tukov
  • 29,1 g bielkovín

Na 2 porcie

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Cestoviny si uvaríme al dente v osolenej vode podľa návodu. My sme použili špaldové.

  2. Zapečené cestoviny s trhaným kuracím mäsom Uvarené cestoviny premiešame s trochou oleja. Pridáme paradajky z konzervy, asi polovicu syra (druhá polovica pôjde navrch) a trhané kuracie mäso, z ktorého sme odliali nálev. Prípadne môžeme použiť aj Vilgain ready‑to‑eat morčacie mäso. Cherry paradajky z konzervy sme rozpučili vidličkou, pridali soľ a nakrájanú bazalku. Pokiaľ použijete krájané paradajky, nemusíte špiniť misku, stačí len všetko zmiešať dohromady.

  3. Zapečené cestoviny s trhaným kuracím mäsom Cestoviny preložíme do zapekacej misky, posypeme zvyšným syrom a dáme zapiecť približne na 15 minút pri teplote 150 °C. Podávame s čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
191 Páči sa mi Uložiť recept