Tentoraz sme ukryli šťavnaté broskyne do krehkého kakaového koláča s nadýchanou tvarohovou náplňou. Doplní tak bielkoviny, zasýti aj zaženie chuť na sladké. To všetko bez cukru a macro friendly.
1 porcia obsahuje
- 149 kcal
- 14,6 g sacharidov
- 7,6 g tukov
- 13,3 g bielkovín
Na 15 porcií
- 55 g ghee
- 115 g 12 % smotany
- 2 žĺtky
- 50 ml mlieka
- 300 g špaldovej múky
- 6 g kypriaceho prášku
- 80 g erythritolu
- 15 g kakaa
- 500 g polotučného tvarohu
- 20 g vanilkového pudingu
- sladidlo podľa chuti
- 2 bielky
- 120 g ovocia
Postup
-
V miske si vyšľaháme žĺtky so zmäknutým ghíčkom, pridáme smotanu a mlieko. Do tej istej misky preosejeme múku s práškom do pečiva a kakaom. Pridáme aj sladidlo. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré na pol hodinu dáme do chladničky.
-
Medzitým si pripravíme tvarohovú náplň. Tvaroh zmiešame so sladidlom, pridáme pudingový prášok a tuhý sneh vyšľahaný z dvoch bielkov. Broskyne (alebo iné ovocie) si nakrájame na menšie kúsky.
-
Cesto si rozdelíme na dve polovice a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Použili sme plech s rozmermi približne 20 cm x 30 cm. Vystelieme ho papierom na pečenie a na dno dáme prvý plát cesta. Vylejeme naň tvarohovú náplň a zatlačíme do nej nakrájané ovocie. Celé to opatrne prikryjeme druhým plátom cesta, ktorý na záver jemne poprepichujeme vidličkou.
-
Vložíme do vyhriatej rúry a pri 170 °C pečieme približne 35 minút.