The ChilliDoctor Green Jalapeno Mash
The ChilliDoctor Green Jalapeno Mash - pyré vzniknuté fermentáciou obľúbených chilli papričiek
The ChilliDoctor Green Jalapeno Mash, čerstvé čili papričky sa rozdrvia spolu so soľou a nechajú sa fermentovať (kvasiť) po dobu 2‑6 mesiacov. Výťažok z kože, semienok a dužiny spoločne poskytne intenzívnu a bohatú chuť. Občas sa pridá ocot kvôli zastaveniu fermentácie, ale inak chilli mashe neobsahujú žiadne iné látky alebo konzervanty. Použiť ich môžeš na výrobu omáčok, sals, dipov, do jedál, pokrmov a mnoho ďalšieho.
Bežná pálivosť Jalapeno sa pohybuje okolo 8 000‑10 000 SHU, slabšie druhy môžu mať aj len 2 500 SHU. Vzhľadom k tomu, že táto paprička sa objavuje úplne všade - od najrôznejších omáčok až po burgery alebo pizze - je pre niekoho vrcholnou skúsenosťou s chilli a považujú ju za "pekelne" pálivú. V porovnaní s ostatnými papričkami na Scovilleho stupnici má však poriadne čo doháňať. Zelené Jalapeno sú papričky nedozreté. Sú viac pálivé a dlhšie vydržia. Aj preto na ne v čerstvej podobe narazíš častejšie, než na tie červené.
The ChilliDoctor Green Jalapeno Mash v bodoch:
- fermentované pyré z Jalapeno chilli papričiek
- vyrobené z nedozretých, zelených Jalapeno, ktoré sú pálivejšie
- bez pridaných konzervantov a dochucovadiel
- vhodné do omáčok, sals, dipov
Balenie: 200 ml | |
100 ml | |
Energetická hodnota | 199 kJ / 47 kcal |
tuky | 0,2 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,01 g |
sacharidy | 6,8 g |
- z toho cukry | 4,3 g |
bielkoviny | 1,7 g |
soľ | 11,6 g |
Ingrediencie
Jalapeno chilli papričky, soľ 10‑14%, kyselina octová 3%.
Upozornenie
- Potravina.
- Uchovávajte mimo dosahu detí.
- Pred použitím pretrepte.
- Po otvorení skladujte v tme pri teplote do 10 ° C.