The ChilliDoctor Green Jalapeno Mash
The ChilliDoctor Green Jalapeno Mash
The ChilliDoctor Green Jalapeno Mash - pyré vzniknuté fermentáciou obľúbených chilli papričiek
The ChilliDoctor Green Jalapeno Mash, čerstvé čili papričky sa rozdrvia spolu so soľou a nechajú sa fermentovať (kvasiť) po dobu 2‑6 mesiacov. Výťažok z kože, semienok a dužiny spoločne poskytne intenzívnu a bohatú chuť. Občas sa pridá ocot kvôli zastaveniu fermentácie, ale inak chilli mashe neobsahujú žiadne iné látky alebo konzervanty. Použiť ich môžeš na výrobu omáčok, sals, dipov, do jedál, pokrmov a mnoho ďalšieho.
Bežná pálivosť Jalapeno sa pohybuje okolo 8 000‑10 000 SHU, slabšie druhy môžu mať aj len 2 500 SHU. Vzhľadom k tomu, že táto paprička sa objavuje úplne všade - od najrôznejších omáčok až po burgery alebo pizze - je pre niekoho vrcholnou skúsenosťou s chilli a považujú ju za "pekelne" pálivú. V porovnaní s ostatnými papričkami na Scovilleho stupnici má však poriadne čo doháňať. Zelené Jalapeno sú papričky nedozreté. Sú viac pálivé a dlhšie vydržia. Aj preto na ne v čerstvej podobe narazíš častejšie, než na tie červené.
The ChilliDoctor Green Jalapeno Mash v bodoch:
- fermentované pyré z Jalapeno chilli papričiek
- vyrobené z nedozretých, zelených Jalapeno, ktoré sú pálivejšie
- bez pridaných konzervantov a dochucovadiel
- vhodné do omáčok, sals, dipov
Ingrediencie
Zelené Jalapeno chilli papričky 82 %, soľ, kyselina octová.
Kvalita ingrediencií
- 1x relatívne ok
Kalorické tabuľky
100 ml | |
Energetická hodnota | 196 kJ / 46 kcal |
Tuky | 0,4 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 6,2 g |
- z toho cukry | 4,5 g |
Bielkoviny | 1,6 g |
Vláknina | 1,3 g |
Soľ | 12 g |
Upozornenie
- Potravina.
- Uchovávajte mimo dosahu detí.
- Pred použitím pretrepte.
- Po otvorení skladujte v tme pri teplote do 10 ° C.