Teriyaki bowl

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
40 min.
47 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Teriyaki bowl

Teriyaki je pôvodne japonská technika prípravy mäsa, ktorá dala názov aj slávnej omáčke. Tá má skoro všetko, čo si len vaše chuťové poháriky vedia predstaviť – je tak akurát slaná, sladká aj kyslá. Jednoducho skvelá! Jemnému kuraciemu mäsu dodá tú správnu šťavu. Ochutnajte sami.

1 porcia obsahuje cca 150 g mäsa, 70 g ryže, 180 g zeleninovej prílohy

  • 652 kcal
  • 69 g sacharidov
  • 20 g tukov
  • 49 g bielkovín

Na 1 porciu

Na kura:
Na zvyšok bowl:
Navrch:

Postup

  1. Teriyaki bowl

    Mäso si nakrájame na kocky a naložíme ho do marinády ideálne pár hodín dopredu, aby sa v nej pekne odležalo.

    Marinádu pripravíme zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií. Pridáme mäso a necháme odpočívať v chladničke.

  2. Dopredu si uvaríme ryžu a mäso vytiahneme z chladničky aspoň polhodinu vopred.

  3. Popri variacej sa ryži si pripravíme zeleninu.

    Vo väčšej panvici na strednom plameni rozohrejeme olej. Pridáme zeleninu, zľahka ju opečieme a podlejeme vodou. Necháme ju vypariť. Zaprášime cesnakom, soľou a čiernym korením a ešte chvíľu opekáme, než zelenina začne zlatnúť.

  4. A teraz hurá na mäso!

    V panvici rozohrejeme olej. Pridáme mäso a opekáme na miernom plameni z každej strany zhruba šesť minút.

  5. Nakoniec zmiešame pripravené mäso, zeleninu a ryžu. Posypeme podľa vlastného gusta arašidmi, sezamovými semienkami a koriandrom. Potom už len zazdieľame na Instagram s hashtagom #aktinrecepty a môžeme sa pustiť do jedenia.

    Dobrú chuť.

    Teriyaki bowl

    Teriyaki bowl

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
47 Páči sa mi Uložiť recept