Teriyaki je pôvodne japonská technika prípravy mäsa, ktorá dala názov aj slávnej omáčke. Tá má skoro všetko, čo si len vaše chuťové poháriky vedia predstaviť – je tak akurát slaná, sladká aj kyslá. Jednoducho skvelá! Jemnému kuraciemu mäsu dodá tú správnu šťavu. Ochutnajte sami.
1 porcia obsahuje
- 652 kcal
- 69 g sacharidov
- 20 g tukov
- 49 g bielkovín
Na 1 porciu
- 150 g kuracieho mäsa
- 15 g teriyaki omáčky
- 1/2 šťavy z limetky
- 2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 70 g jazmínovej ryže
- 100 g brokolice
- 40 g fazuľových strukov
- 40 g edamame
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- 1/3 hrnčeka vody
Postup
-
Mäso si nakrájame na kocky a naložíme ho do marinády ideálne pár hodín dopredu, aby sa v nej pekne odležalo.
Marinádu pripravíme zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií. Pridáme mäso a necháme odpočívať v chladničke.
-
Dopredu si uvaríme ryžu a mäso vytiahneme z chladničky aspoň polhodinu vopred.
-
Popri variacej sa ryži si pripravíme zeleninu.
Vo väčšej panvici na strednom plameni rozohrejeme olej. Pridáme zeleninu, zľahka ju opečieme a podlejeme vodou. Necháme ju vypariť. Zaprášime cesnakom, soľou a čiernym korením a ešte chvíľu opekáme, než zelenina začne zlatnúť.
-
A teraz hurá na mäso!
V panvici rozohrejeme olej. Pridáme mäso a opekáme na miernom plameni z každej strany zhruba šesť minút.
-
Nakoniec zmiešame pripravené mäso, zeleninu a ryžu. Posypeme podľa vlastného gusta arašidmi, sezamovými semienkami a koriandrom. Potom už len zazdieľame na Instagram s hashtagom #aktinrecepty a môžeme sa pustiť do jedenia.
Dobrú chuť.