Vajcia sú neodmysliteľnou súčasťou jedálnička väčšiny z nás. Pokiaľ však tiež točíte stále dookola praženice a volské oká, je najvyšší čas tento stereotyp rozbiť niečím netradičným.
Turecké vajcia kombinujú ingrediencie, ktoré pravdepodobne práve máte v chladničke. Predstavujú výživné a zmysluplné jedlo so štipkou orientu, na ktorom si zaručene pochutnáte.
1 porcia (bez prílohy) obsahuje:
- 223 kcal
- 9 g sacharidov
- 11 g tukov
- 22 g bielkovín
Na 1 porciu
- 300 g bieleho jogurtu
- 1 lyžica sušeného cesnaku
- 1 lyžica sušenej cibule
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1/2 čajové lyžičky mletej papriky
- 1/2 čajové lyžičky čili
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 vajcia
- 1 lyžica octu
- voda
- wrap
- pažítka
Postup
-
Vo väčšej mise ochutíme jogurt s korením a olivovým olejom. Následne ho rozdelíme na dve porcie.
-
Následne sa vrhneme na prípravu prešívaných vajec.
Vajcia si rozbijeme zvlášť do menšej misky. V strednom hrnci privedieme vodu s octom do varu a následne výkon stiahneme na nižší až stredný stupeň. Vo vode pomocou metličky vytvoríme vír. Chvíľu ho necháme upokojiť, aby sa netočil príliš rýchlo a vajcia neroztrhal. Následne doprostred víru vylejeme vajcia. Varíme 3 minúty. Potom vajcia opatrne vyberieme lyžicou na tanierik s obrúskom a necháme odkvapkať.
Vajcia pripravujeme jedno po druhom, nie obe naraz.
-
Prešívané vajcia pridáme do misiek k jogurtu, ozdobíme bylinkami a podávame s opečeným wrapom.