Tiež sa občas dostaneš do rozhodovacej paralýzy a nevieš, či siahnuť po sladkých alebo slaných raňajkách? Tak to sa ti bude páčiť náš osvedčený recept na univerzálne krehké a jemné vaflové cesto. Pri sladkom variante len prisypeš viac cukru a pri tom slanom zas viac soli. A my sme dnes dostali chuť na ten slaný…
1 porcia obsahuje
- 201 kcal
- 20 g sacharidov
- 10,5 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 6 porcií
- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 10 g kokosového cukru
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 250 ml mlieka
- 50 g ghee
- 1 vajce
- 5 g pažítky
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 štipka himalájskej soli
- vajce
- avokádo
- slané orechové maslo – Nut Spread
- šunka
- tvaroh
- bylinky
Postup
-
Vo väčšej mise zmiešame všetky sypké suroviny – múku, cukor, soľ, korenie a kypriaci prášok.
-
Pažítku nasekáme nadrobno a spolu s vajcom, rozohriatym maslom a mliekom pridáme do misy.
-
Na elektrickom šľahači začneme šľahať na miernom stupni a všetko vyšľaháme do hladkého cesta.
-
Zapneme vafľovač a necháme ho rozohriať. Vafľovač nie je nutné vymastiť tukom. V ceste je maslo, takže sa nemusíme báť pripálenia. Pečieme dozlatista.
Pozn.: Dĺžka pečenia sa môže líšiť v závislosti od výkonu vafľovača.
-
Náš tip: Nalej cesto iba do stredu vafľovača a vytvor si tak netradičné a instafriendly tvarované vafle.
-
Potom už len ozdobíme tým, čo nám chutí. My odporúčame naše slané orechové maslo s príchuťou smotany a cibuľky. Môžeš pridať aj šunku, volské oko, avokádo atď.
-
Alebo si urob tento cool sendvič.