Nadýchaná vaječná omeleta na sladko

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
25 min.
31 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Nadýchaná vaječná omeleta na sladko

Vajíčka na raňajky, obed a pokojne aj na večeru. Sú medzi nami vajcoví experti, ktorí by doma bez problémov zamestnali hoci aj celý kurník sliepok znášajúcich skvelé domáce vajíčka s pekne žltým žĺtkom. No áno, lenže točiť stále dookola miešačky a omeletu môže byť trochu nuda, nie? Dajte svojim vajíčkam šmrnc! Vyskúšajte niektorý z našich receptov zo série „Originálne vajíčkové raňajky“.

1 porcia obsahuje 1 celá omeleta

  • 261 kcal
  • 9 g sacharidov
  • 13 g tukov
  • 28 g bielkovín

Na 1 porciu

Postup

  1. Nadýchaná vaječná omeleta na sladko Rúru predhrejeme na 170 °C.

  2. Žĺtky oddelíme od bielkov a dáme ich do stredne veľkej misy. Pridáme šťavu a kôru z citróna, jogurt, proteínový prášok, prípadne sladidlo. Všetko spoločne spojíme.

  3. Bielky vyšľaháme do tuha a opatrne ich primiešame k zvyšku ingrediencií.

  4. Na panvici rozohrejeme ghí, plameň stiahneme na minimum a prilejeme cesto. Varíme asi 1 – 2 minúty. Akonáhle sa povrch začne zaťahovať, opatrne na omeletu poukladáme čučoriedky.

  5. Panvicu dáme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 15 minút, kým omeleta nie je krásne nadýchaná a povrch nie je ľahko zlatistý.

  6. Podávame s jogurtom a ovocím. Nadýchaná vaječná omeleta na sladkoNadýchaná vaječná omeleta na sladko

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
31 Páči sa mi Uložiť recept