Vajíčka na raňajky, obed a pokojne aj na večeru. Sú medzi nami vajcoví experti, ktorí by doma bez problémov zamestnali hoci aj celý kurník sliepok znášajúcich skvelé domáce vajíčka s pekne žltým žĺtkom. No áno, lenže točiť stále dookola miešačky a omeletu môže byť trochu nuda, nie? Dajte svojim vajíčkam šmrnc! Vyskúšajte niektorý z našich receptov zo série „Originálne vajíčkové raňajky“.
1 porcia obsahuje
- 261 kcal
- 9 g sacharidov
- 13 g tukov
- 28 g bielkovín
Na 1 porciu
- 2 vajcia
- 50 g čučoriedok
- 1/2 šťava z citróna
- 1/2 citrónovej kôry
- 1 lyžica bieleho jogurtu
- 15 g vanilkového proteínu
- práškové sladidlo
Postup
-
Rúru predhrejeme na 170 °C. -
Žĺtky oddelíme od bielkov a dáme ich do stredne veľkej misy. Pridáme šťavu a kôru z citróna, jogurt, proteínový prášok, prípadne sladidlo. Všetko spoločne spojíme.
-
Bielky vyšľaháme do tuha a opatrne ich primiešame k zvyšku ingrediencií.
-
Na panvici rozohrejeme ghí, plameň stiahneme na minimum a prilejeme cesto. Varíme asi 1 – 2 minúty. Akonáhle sa povrch začne zaťahovať, opatrne na omeletu poukladáme čučoriedky.
-
Panvicu dáme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 15 minút, kým omeleta nie je krásne nadýchaná a povrch nie je ľahko zlatistý.
-
Podávame s jogurtom a ovocím.