Vajíčka na raňajky, obed a pokojne aj na večeru. Sú medzi nami vajcoví experti, ktorí by doma bez problémov zamestnali hoci aj celý kurník sliepok znášajúcich skvelé domáce vajíčka s pekne žltým žĺtkom. No áno, lenže točiť stále dookola miešačky a omeletu môže byť trochu nuda, nie? Dajte svojim vajíčkam šmrnc! Vyskúšajte niektorý z našich receptov zo série „Originálne vajíčkové raňajky“.
1 porcia obsahuje
- 224 kcal
- 1 g sacharidov
- 16 g tukov
- 19 g bielkovín
Na 3 porcie
- 3 vajcia
- soľ
- čierne korenie
- bylinky
- pečivo
Postup
-
Vajcia vytiahneme z chladničky aspoň štvrťhodinu pred prípravou, aby mali izbovú teplotu. -
Opatrne ich vložíme do vriacej vody a varíme 4 minúty. Potom vajcia okamžite schladíme ľadovou vodou, aby išla škrupina ľahko dole.
-
Praskneme a olúpeme špičku škrupiny, vajcia podoberieme lyžicou a vyklopíme ich do pohára.
-
Dochutíme soľou, čiernym korením a obľúbenými bylinkami. Vychutnávame najlepšie s čerstvým kváskovým chlebom.