Ovsená kaša naslano

Michaela
Michaela Dobiášová
10 min.
51 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Ovsená kaša naslano

O tom, že z ovsených vločiek od Mornflake vykúzlite tú najnadýchanejšiu a najkrémovejšiu kašu široko ďaleko, sme vám básnili už veľakrát. Neradi by sme vás ale na smrť unudili, a tak sme to dnes pojali trochu netradične. Ovsená kaša naslano! Kto z vás ju už skúšal?

1 porcia obsahuje 1 miska kaše

  • 455 kcal

Na 1 porciu

Na kašu:
Navrch:
  • 30 g šunky
  • 50 g šampiňónov
  • 10 g avokáda
  • 1 vajce
  • 10 g semínek
  • 10 g vlašských orechov
  • 1 lyžica Tamari sójovej omáčky
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Ovsená kaša naslano Semienka vopred naložíme do Tamari omáčky.

  2. Na rozohriatu panvicu vysypeme vločky. Ľahko ich opražíme, aby sa rozvoňali, a potom ich zalejeme vodou tak, aby jej okraj asi o centimeter prevyšoval vločky. Plameň stiahneme na minimum a varíme aspoň tri minúty, kým vločky nasajú vodu a sú pekne nadýchané. Počas varenia pravidelne premiešavame.

  3. Pred koncom varenia pridáme do panvice vyšľahaný bielok a opatrne ho vmiešame do vločiek.

  4. Hotovú kašu ochutíme Tamari omáčkou, lahôdkovým droždím, korením a bylinkami. Pridáme aj nastrúhaný syr.

  5. A teraz je čas pripraviť si všetky dobroty, ktoré prídu navrch kaše. Scedíme semienka, ktoré sme si v prvom kroku naložili do Tamari, a opražíme ich na rozohriatej panvici. Stačí im pol minúty a poctivé miešanie, aby sa nepripálili. Šampiňóny zľahka orestujeme na troške oleja, aby zostali pekne šťavnaté. Vajcia varíme 5 minút na mäkko, schladíme ľadovou vodou a olúpeme. Zvyšné ingrediencie naporciujeme podľa vlastných preferencií a pokojne nejaké ďalšie pridáme. Ovsená kaša naslano

  6. Až sa rozhodnete spestriť svoj jedálniček ovsenou kašou naslano, dajte nám vedieť, čo na ňu hovoríte na Instagrame s hashtagom #aktinrecepty. Ovsená kaša naslano

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
51 Páči sa mi Uložiť recept