O tom, že z ovsených vločiek od Vilgain vykúzlite tú najnadýchanejšiu a najkrémovejšiu kašu široko ďaleko, sme vám básnili už veľakrát. Neradi by sme vás ale na smrť unudili, a tak sme to dnes pojali trochu netradične. Ovsená kaša naslano! Kto z vás ju už skúšal?
1 porcia obsahuje
- 455 kcal
Na 1 porciu
- 60 g ovsených vločiek
- 1 bielok
- 1 lyžica lahôdkového droždia
- 1 lyžica Tamari sójovej omáčky
- 10 g syru
- čili
- čierne korenie
- bylinky
- 30 g šunky
- 50 g šampiňónov
- 10 g avokáda
- 1 vajce
- 10 g semienok
- 10 g vlašských orechov
- 1 lyžica Tamari sójovej omáčky
Postup
-
Semienka vopred naložíme do Tamari omáčky.
-
Na rozohriatu panvicu vysypeme vločky. Ľahko ich opražíme, aby sa rozvoňali, a potom ich zalejeme vodou tak, aby jej okraj asi o centimeter prevyšoval vločky. Plameň stiahneme na minimum a varíme aspoň tri minúty, kým vločky nasajú vodu a sú pekne nadýchané. Počas varenia pravidelne premiešavame.
-
Pred koncom varenia pridáme do panvice vyšľahaný bielok a opatrne ho vmiešame do vločiek.
-
Hotovú kašu ochutíme Tamari omáčkou, lahôdkovým droždím, korením a bylinkami. Pridáme aj nastrúhaný syr.
-
A teraz je čas pripraviť si všetky dobroty, ktoré prídu navrch kaše. Scedíme semienka, ktoré sme si v prvom kroku naložili do Tamari, a opražíme ich na rozohriatej panvici. Stačí im pol minúty a poctivé miešanie, aby sa nepripálili. Šampiňóny zľahka orestujeme na troške oleja, aby zostali pekne šťavnaté. Vajcia varíme 5 minút na mäkko, schladíme ľadovou vodou a olúpeme. Zvyšné ingrediencie naporciujeme podľa vlastných preferencií a pokojne nejaké ďalšie pridáme.
-
Až sa rozhodnete spestriť svoj jedálniček ovsenou kašou naslano, dajte nám vedieť, čo na ňu hovoríte na Instagrame s označením @vilgainrecepty.