Dochádza ti inšpirácia na zdravé slané večere či obedy? Tak si ulož recept na chrumkavé karfiolové vafle. Na chuť ti prídu ako hlavný chod, ale aj ako príloha.
Variácií môžeš vyčarovať nespočetné množstvo. Do cesta primiešaj svoj obľúbený syr alebo bylinky. A nabudúce ich zase obmeň. Ruku do ohňa, že tieto vafle sa stanú pravidelnou položkou na tvojom domácom menu.
1 porcia obsahuje
- 264 kcal
- 16 g sacharidov
- 12 g tukov
- 23 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g karfiolu
- 30 g celozrnnej špaldovej múky
- 120 g mozzarelly
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička sušenej cibule
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1 čajová lyžička oregana
- bazalka
- 1/2 čajové lyžičky soli
Postup
-
Karfiol umyjeme, rozdelíme na menšie ružičky a rozmixujeme najemno.
-
Rozmixovaný karfiol presunieme do väčšej misky a zmiešame so zvyšnými ingredienciami.
-
Rozpálený vafľovač zľahka potrieme olejom či ghíčkom. Pripravené cesto v ňom potom pečieme do chrumkava.
-
Podávame so všetkým obľúbeným, čo dom dal, a zdieľame na Instagrame s označením @aktinrecepty.