Dezertov nie je nikdy dosť. Obzvlášť tých čokoládových a jednoduchých na prípravu. Urob si s nami desiatu dopredu, nech môžeš ráno len chytiť tašku a ísť. Dezert je vhodný aj pre bezlepkárov, a to vďaka pohánkovej múke.
1 porcia obsahuje
- 353 kcal
- 27 g sacharidov
- 14 g tukov
- 30 g bielkovín
Na 6 porcií
- 100 g pohánkovej múky
- 20 g kakaa
- 2 lyžice trstinového cukru
- 30 g Grass Fed Whey Proteinu
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 30 g čokoládového ghee
- 2 vajcia
- 120 ml mlieka
- 15 g kakaových bôbov
- 2 nízkotučné tvarohy
- 6 bielych jogurtov
- 2 lyžice javorového sirupu
Postup
-
Rúru si predhrej na 175 °C. -
V mise zmiešaj sypké ingrediencie na korpus (múka, kakao, cukor, kypriaci prášok, čokoládový proteín). V mikrovlnke si rozohrej čokoládové ghí a pridaj ho k sypkým ingredienciám spoločne s mliekom a vajcami.
Vymiešaj hladké cesto, vlej do formy vyloženej papierom na pečenie a daj piecť na približne 15 minút.
-
Na krém zmiešaj všetko potrebné (jogurt, tvaroh, sirup a kakaové bôby) a daj chladiť do chladničky.
-
Vychladnutý korpus rozdrob a priprav si 6 pohárov.
-
Teraz hurá vrstviť – 3 lyžice korpusu, 3 lyžice krému, to isté ešte raz, no a celé to zakonči ďalšou dávkou cesta.
-
Zatni zuby a na noc daj dezert do chladničky odležať.
A ráno dobrú chuť!