Kto by nemiloval legendárne spojenie slaných arašidov a sladkej čokolády! My vám ho tentoraz prinášame v osviežujúcej verzii nepečeného dezertu, ktorý skvele poslúži ako sladká bodka po sviatočnom obede, ale aj ako ľahká plnohodnotná desiata do pohára!
1 porcia obsahuje
- 318 kcal
- 12,5 g sacharidov
- 19 g tukov
- 22 g bielkovín
Na 3 porcie
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 250 g ricotty
- 5 lyžíc erythritolu
- 20 g kakaa
- 25 g práškového arašidového masla
- 40 g lámanej čokolády
- 1 lyžica 30 % smotany na šľahanie
- štipka soli
Postup
-
-
Vo väčšej mise spolu premiešajte dohladka tvaroh s ricottou, erytritolom a štipkou soli.
-
Zmes rozdeľte na dve polovice – jednu vymiešajte s kakaom a druhú s práškovým arašidovým maslom.
-
Pripravte si čokoládovú polevu – čokoládu rozlámte na drobné kúsky, pridajte k nej lyžicu smotany a spoločne za stáleho miešania opatrne zahrievajte vo vodnom kúpeli. Prípadne použite mikrovlnku, kým sa čokoláda nerozpustí a nespojí sa so smotanou.
-
Začnite s vrstvením dezertu – na dno pohárov dajte lyžicu čokoládovej zmesi, na ňu lyžicu arašidovej zmesi a zalejte lyžičkou čokoládovej polevy. Tento postup opakujte, kým sa vám všetky ingrediencie neminú. Poháre ozdobte podľa chuti a nechajte aspoň na pár hodín zachladiť v chladničke. Dobrú chuť!
-