Extra jednoduché na prípravu a ako z donuterie!
Kto by odolal týmto donutom? Predstavujeme ti vyváženú a zdravú verziu, vďaka ktorej si môžeš túto dobrotu dopriať pokojne každý deň.
1 porcia obsahuje 1 donut
- 124 kcal
- 15 g sacharidov
- 5 g tukov
- 8 g bielkovín
Na 10 porcií
- 100 g celozrnnej špaldovej múky
- 35 g vanilkového proteínu
- 40 g erythritolu
- 1 lyžica mletej vanilky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 2 vajcia
- 1 odtučnený grécky jogurt
Postup
-
Rúru si predhrejeme na 175 °C.
-
Vo väčšej miske si zmiešame všetky sypké ingrediencie (múku, proteín, sladidlo, mletú vanilku a prášok do pečiva).
-
Oddelíme žĺtky od bielkov, ktoré vyšľaháme vo väčšej mise v tuhý sneh.
-
Do sypkej zmesi pridáme žĺtky, odtučnený grécky jogurt, vyšľahané bielky a jemne zamiešame.
-
Vezmeme si formu na donuty, ktorú podľa potreby vymažeme tukom. Potom už len cesto opatrne rozdelíme do formičiek a dáme piecť na približne 15 minút.
-
Medzitým si pripravíme polevu. Jednoducho vo vodnom kúpeli rozohrejeme čokopecičky s kokosovým olejom.
Tip: Daj pozor, nech sa ti nedostane voda do čokolády, zrazila by sa.
-
Jemne vychladnuté donuty namáčaj v poleve a ozdôb čímkoľvek. My sme použili lyofilizované maliny, arašidy a kokos.
Dobrú chuť!