Super jednoduché a super chutné muffiny, ktoré vás svojou veľkosťou zasýtia na raňajky, desiatu alebo pred tréningom. Praktická verzia vám dovolí vziať si ich všade so sebou. Maliny dodajú muffinom ten správny šmrnc, ktorý zaženie zlú náladu zo sychravého počasia. Ich ľahko kyslastú chuť potom vybalansuje sladká posýpka, vďaka ktorej si muffiny obľúbi aj vaša babička.
1 porcia obsahuje
- 324 kcal
- 33,7 g sacharidov
- 15,7 g tukov
- 12,6 g bielkovín
Na 7 porcií
- 70 g ovsenej múky
- 150 g špaldovej múky
- 35 g banánového proteínu
- 6 g kypriaceho prášku
- 1 štipka soli
- 1 štipka muškátového orieška
- citrónová kôra
- 3 vajcia
- 70 g práškového sladidla
- 1 balenie vanilkového cukru
- 50 g masla
- 100 ml mlieka
- vanilkový extrakt
- 35 g Vilgain bielej čokolády
- 100 g malín
- 40 g hrubej múky
- 30 g masla
- 25 g trstinového cukru
Postup
-
Najprv si pripravíme posýpku. V miske si zmiešame múku, maslo, cukor a vypracujeme polosypkú zmes. Tú odložíme do chladničky. -
Vajíčka si vyšľaháme so sladidlom a vanilkovým cukrom do peny a pomaly prilievame rozpustené maslo. Po častiach prilejeme mlieko a môžeme pridať aj niekoľko kvapiek vanilkového extraktu.
-
V druhej miske si zmiešame múky s práškom do pečiva a proteínom. Sypkú zmes pomaly zamiešavame do mokrej. Vypracujeme lepkavé cesto, do ktorého vmiešame citrónovú kôru, nahrubo nasekanú bielu čokoládu a nakoniec aj maliny (mrazené dopredu nerozmrazujeme).
-
Cestom naplníme formu na muffiny a každý muffin posypeme posýpkou, ktorú jemne vtlačíme do cesta. Pečieme pri 160 stupňoch 25 – 27 minút. Špajdľou skontrolujeme, či už sú muffiny upečené.
-
Nezabudnite nám s hashtagom #aktinrecepty ukázať, čo ste napiekli :)