Ak ste nezvládli vytvoriť pekáč buchiet na bruchu, nesmúťte. Pekáč buchiet v rúre do leta ešte stíhate. Ten, ktorý sme si pre vás dnes pripravili, navyše nezaberie ani toľko času. Za dve hodinky môžete mať na stole kopu malých voňavých tvarohových buchtičiek, nad ktorými sa bude oblizovať aj vaša babička. Tak jej nezabudnite dať ochutnať.
Obsahuje
- 77 kcal
- 9,6 g sacharidov
- 2,4 g tukov
- 4,2 g bielkovín
Ingrediencie
- 100 ml mlieka
- 1 čajová lyžička trstinového cukru
- 20 g trstinového cukru
- 1 balenie sušeného droždia
- 60 g celozrnnej špaldovej múky
- 45 g ovsenej múky
- 150 g špaldovej múky
- 1 štipka soli
- 40 g masla
- 1 vajce
- 15 ml vody
- 250 g tvarohu
- 1 žĺtok
- 1 balenie vanilkového cukru
- 15 g vanilkového proteínu
- 1 lyžica šťavy z citrónov
- 1 lyžica citrónovej kôry
Postup
-
Do teplého mlieka zamiešame lyžičku cukru a pridáme droždie. Na 10 minút odložíme bokom. Medzitým si do veľkej misky presejeme múky, hlavne tú ovsenú. Pridáme štipku soli, cukor a do stredu urobíme jamku. Rozklepneme vajíčko, pridáme kvások, ktorý nám vzišiel, rozpustené maslo a po častiach prilievame teplú vodu. Vypracujeme lepivé cesto. To na pomúčenej doske rukami poriadne vymiesime a položíme späť do misky. Cesto jemne poprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.
-
Po hodine cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 0,5 cm. Cesto si rozrežeme na menšie štvorce a do každého dáme menšiu lyžičku tvarohovej náplne.
-
Cesto s náplňou uzavrieme do malého „batôžku“ a prenesieme do menšej formy vymastenej olejom. Okraje každej buchty môžeme potrieť olejom, po upečení sa tak od seba lepšie oddelia.
-
Buchty pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 35‑40 minút, kým povrch nie je dozlatista. Po upečení ich ešte horúce potrieme cukrovou vodou (2 polievkové lyžice vody + 1 polievková lyžica cukru) a necháme vychladnúť. Na záver poprášime práškovým cukrom.
-
Aké budú tie vaše? Tvarohové, lekvárové alebo snáď makové? Ukážte nám ich pod hashtagom #aktinrecepty :)