Ak je nejaká chuť, ktorá evokuje Vianoce, potom je to rozhodne chuť perníka! A my sa ju nebojíme použiť všade, kde sa dá! Napríklad do chrumkavých vaflí, poliatych perníčkovým prebio toppingom. Chceli sme napísať, že tieto vafle sa hodia na vianočné raňajky, ale ver, že ich budeš chcieť jesť celú zimu! Keď k nim navyše pridáš grécky jogurt, docieliš maximálnu šťavnatosť a vyšší obsah bielkovín, takže ťa táto lahôdka tiež pekne zasýti. Vyskúšaš? 🧇
1 porcia obsahuje
- 320 kcal
- 32 g sacharidov
- 12 g tukov
- 28 g bielkovín
Na 2 porcie
- 1 hrnček ovsených vločiek
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1/2 čajové lyžičky jedlej sódy
- 1 čajová lyžička mletého zázvoru
- 1/2 čajové lyžičky škorice
- 1 čajová lyžička perníkového korenia
- štipka soli
- 2 vajcia
- 1 hrnček mandľového mlieka
- 10 kvapiek vanilkového extraktu
- 2 lyžice odtučneného gréckeho jogurtu
- kokosový olej v spreji
- perníčkový prebiotic topping
- odtučnený grécky jogurt
- pekanové orechy
Postup
-
Všetky ingrediencie na základ zmixuj dohladka. -
Cesto nechaj aspoň 5 minút odležať.
-
Rozohrej vafľovač, ktorý postriekaj olejom v spreji.
-
Keď je vafľovač pripravený, nalej doň cesto a upeč vafle.
-
Chrumkavé vafle ihneď podávaj s gréckym jogurtom, perníčkovým toppingom a pekanovými orechmi.
-
Tak dobrú chuť!