Slané bezlepkové vafle z batatov

Tereza Šimáčková
Tereza Šimáčková
15 min. 5 min. prípravy, 10 min. pečenie
49 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Slané bezlepkové vafle z batatov

Batatové vafle sú vlastne zdravou alternatívou klasických zemiakov. Dajú sa jednoducho skladovať v chladničke a ráno na ne pre luxusné raňajky stačí pridať len osmažené vajíčko. Tip pre extrémnych nestíhačov: urobte z dvoch vaflí sendvič napríklad so šunkou a zeleninou a môžete ho zabaliť aj so sebou do práce alebo do školy.

1 porcia obsahuje 2 vafle

  • 261 kcal
  • 34 g sacharidov
  • 9 g tukov
  • 14 g bielkovín

Na 4 porcie

Postup

  1. Slané bezlepkové vafle z batatov Dáme nahrievať vaflovač.

  2. Bataty očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. V mise ich zmiešame s rozšľahanými vajcami, nahrubo nakrájaným špenátom a múkou. Zmes by mala pripomínať suchšie cesto na zemiakové placky.

  3. Dochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom podľa chuti a pridáme nadrobno nakrájanú pažítku.

  4. Vo vaflovači, ktorý sme si vymazali olejom, pečieme asi 3 minúty do chrumkava. Slané bezlepkové vafle z batatov

  5. Podávame s osmaženým vajíčkom a ozdobené pažítkou.

  6. Svoje výtvory nezabudnite na Instagrame zdieľať s hashtagom #aktinrecepty a inšpirujte aj ostatných. Slané bezlepkové vafle z batatov

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
49 Páči sa mi Uložiť recept