Batatové vafle sú vlastne zdravou alternatívou klasických zemiakov. Dajú sa jednoducho skladovať v chladničke a ráno na ne pre luxusné raňajky stačí pridať len osmažené vajíčko. Tip pre extrémnych nestíhačov: urobte z dvoch vaflí sendvič napríklad so šunkou a zeleninou a môžete ho zabaliť aj so sebou do práce alebo do školy.
1 porcia obsahuje
- 261 kcal
- 34 g sacharidov
- 9 g tukov
- 14 g bielkovín
Na 4 porcie
- 3 bataty
- 4 vajcia
- 3 lyžice kokosovej múky
- 15 g listového špenátu
- pažítka
- soľ
- čierne korenie
- sušený cesnak
- olej
Postup
-
Dáme nahrievať vaflovač. -
Bataty očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. V mise ich zmiešame s rozšľahanými vajcami, nahrubo nakrájaným špenátom a múkou. Zmes by mala pripomínať suchšie cesto na zemiakové placky.
-
Dochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom podľa chuti a pridáme nadrobno nakrájanú pažítku.
-
Vo vaflovači, ktorý sme si vymazali olejom, pečieme asi 3 minúty do chrumkava.
-
Podávame s osmaženým vajíčkom a ozdobené pažítkou.
-
Svoje výtvory nezabudnite na Instagrame zdieľať s označením @vilgainrecepty a inšpirujte aj ostatných.