Dnes pre teba máme recept na dobrotu, ktorá dokonale dokreslí zimnú atmosféru. Pečený tvaroh vonia po jablkách so škoricou a hodí sa ako vyvážená desiata alebo dezert kedykoľvek počas dňa. Plusom je ľahká príprava: stavíme sa, že všetky suroviny máš určite doma.
1 porcia obsahuje
- 375 kcal
- 40 g sacharidov
- 14 g tukov
- 21 g bielkovín
Na 2 porcie
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 2 lyžice kokosového sirupu
- 1 vajce
- 1 jablko
- 10 g vlašských orechov
- 1 čajová lyžička škorice
- 30 g ovsených vločiek
- 10 g kokosového oleja
- 10 g arašidového masla
- 2 lyžice kokosového sirupu
Postup
-
Priprav si dve malé zapekacie misky, ktoré môžeš zľahka vymazať kokosovým olejom.
-
Tvaroh zmiešaj v miske s kokosovým sirupom a vajcom. Rozdeľ do zapekacích misiek.
-
Jablko nakrájaj na štvrtky, zbav sa jadrovníka a zvyšok nastrúhaj na hrubo. Premiešaj so škoricou a nasekanými vlašskými orechmi. Navrstvi na tvaroh.
-
Navrch príde posýpka: tú vytvoríš z ovsených vločiek, rozpusteného kokosového oleja, arašidového masla a kokosového sirupu. Pridaj zmes navrch a peč v rúre cca 30 minút na 180 stupňov. Nechaj vychladnúť, potom len schmatni lyžicu a pusť sa do jedla :)