Čo tak si pochutiť na výbornom karfiole so syrom a šošovicou? Zelenina so strukovinou je úžasná voľba či už na obed, alebo na večeru. Pokojne si ho môžete vychutnať aj samotný alebo aj so zemiakmi.
1 porcia obsahuje
- 585,5 kcal
- 33,5 g sacharidov
- 36,7 g tukov
- 26,9 g bielkovín
Na 2 porcie
- 1 karfiol
- 7 lyžíc olivového oleja
- 70 g 30 % Eidamu
- 1 čajová lyžička himalájskej soli
- 1/2 čajové lyžičky údenej mletej papriky
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička sušenej cibule
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1 balenie Vilgain R2E hnedej šošovice
Postup
-
Karfiol prekrojíme na polovicu, a potom ešte obidve polovice na polovičku. Poukladáme na papier na pečenie. -
V miske si zmiešame olivový olej, koreniny spolu s trochou nastrúhaného syra a dobre premiešame. Potrieme karfiol z vrchu aj zospodu.
-
Pečieme na 200 °C 30 minút, potom vyberieme z rúry, posypeme ešte zvyšným syrom a dáme zapiecť ešte na 5‑10 minút. Záleží na tom, aký ho chceme mať zapečený.
Dobrú chuť.